Almanya da ırkçılık zirvede.5 Soydaşımızı katlettiler…

Almanya’nın Hanau kentinde düzenlenen korkunç saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren aşırı sağcı ırkçı Tobias R. evinde ölü bulundu, polis ayrıca saldırganın yanında bir cesetle daha karşılaştı. İtiraf mektubu ve bir video bırakan saldırganın mektubuna ‘bazı halkların yok edilmesi gerektiğini’ yazdığı belirlendi. Hayatını kaybedenler arasında resmi olarak açıklanmasa da Türklerin de olduğu iddiası doğruluk kazandı. Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya’daki aşırı sağcı terör saldırısında 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini söyledi.
ALMANYA CUMHURBAŞKANI: DEHŞET VERİCİ

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, ırkçı saldırıyı şiddetle kınadı ve şöyle dedi: “Hanau’daki terör saldırısını dehşet içinde öğrendim. Derin üzüntüm ve duygularımla kurbanların ve ailelerin yanındayım. Yaralılara acil şifa diliyorum. Ben ırkçı kine hedef olan insanların yanındayım. Almanya’da insanların ezici çoğunluğunun bu saldırıyı, ırkçılığın her türünü, kin ve şiddeti kınadığına inancım tam. Biz ülkemizde barış içinde bir arada yaşamı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.”
ERDOĞAN:SÜRECİ HASSASİYETLE İZLİYORUZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Millet Kütüphanesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada :

Almanya’da hayatını kaybeden gurbetçi vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. İlgili tüm birimlerimiz süreci hassasiyetle izliyor. Alman makamlarının saldırıyı aydınlatmak için her türlü çabayı göstereceğine inanıyorum,dedi.