Mobilyada global ticaretin İzmir’den dünyaya açılan kapısı: MODEKO

Mobilyada global ticaretin
İzmir’den dünyaya açılan kapısı: MODEKO

45 Ülkeden alım heyeti bekleniyor!

Mobilyanın profesyonelleri Türkiye’nin en kapsamlı organizasyonu
31. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı MODEKO 2020’de bir araya gelecek.
Efor Fuarcılık ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) iş birliği ile 4-8 Mart 2020 tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleşecek büyük buluşmanın hazırlıkları ise tüm hızıyla devam ediyor.

Her sene artan ziyaretçi profili ile bu sene 20 bin profesyoneli ağırlamaya hazırlanan MODEKO 2020, Türkiye’nin İzmir’den dünyaya açılan kapısı olarak görülüyor. Mobilya sektörünün profesyonellerine yönelik gerçekleştirilecek fuar, Türkiye’nin 81 ilinden gelecek sektör temsilcileri ile alım heyetleri ve 45 ülkeden toptancılar, mağaza zincirleri, ithalatçılar, ihracatçılar, mimarlar ve dekoratörleri 5 gün boyunca misafir edecek. 50 bin yerli üreticisi ve 250 bin kişilik istihdamıyla Türk mobilya sektörü, MODEKO ile birlikte yeni pazarların da kapılarını aralayacak.

Afganistan, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Belçika, Beyaz Rusya (Belarus), Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Estonya, Fas, Filistin, Gana, Güney Afrika, Gürcistan, Hindistan, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, Katar, Kazakistan, Kıbrıs, Kosova, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yunanistan ise MODEKO’nun bu seneki yabancı ziyaretçi profiline sahip ülkelerin başında geliyor.

50 bin metrekarelik alana sahip İzmir MODEKO Fuarı’nda katılımcı markaların; klasik ve modern ve modüler mobilyaları, masa, koltuk, kanepe, sandalye, bebek ve genç odası ile ofis mobilyaları, bahçe mobilyaları, halı, kilim ve yer kaplamaları ile ev dekorasyon aksesuarları, aydınlatma ekipmanları ve mutfak mobilyaları sergilenecek.

“500 milyar dolarlık mobilya sektörünün profesyonelleri İzmir’de buluşacak”

Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, “Türkiye ve dünyanın merakla beklediği 31. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı MODEKO 2020 4-8 Mart 2020 tarihlerinde Fuar İzmir’de kapılarını açacak. 31’nci kez sektör profesyonellerini buluşturacağımız fuar, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türk mobilya sektörünün öncülerini bir araya getirecek. 200’ün üzerinde firma binlerce ürününü Fuar İzmir’in en büyük A ve B salonlarında sergileyecek. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından İzmir’e gelecek binlerce sektör profesyoneli yerli mobilyacının global ticaretini fuar ile birlikte yeni ufuklara taşıyacak” dedi.

MODEKO, MOSDER desteği ile daha güçlü!

Efor Fuarcılık’ın çok sayıda mesleki oda ve derneğin iş birliği ile düzenlediği MODEKO’ya bu sene en büyük destek Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)’nden geldi. Yerli mobilya markalarının dünyaya açılmasını sağlamak vizyonuyla kurulan MOSDER’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Türk mobilya sanayii, son yıllarda ülke ekonomisi için lokomotif bir görev üstlendi. Yerli ve milli üretimi geliştiren ar-ge çalışmalarımız, tasarım gücümüz, istihdam yatırımlarımız ve kaliteli üretimlerimizle sektörümüzü kalkındırmak adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 4-8 Mart 2020 tarihleri, mobilya devlerinin ve sektör profesyonellerinin MODEKO’da bir araya gelişine sahne olurken, yepyeni iş bağlantıları ile mobilya sanayinin ticaret hacmini dünyada geliştirmeye devam edecek. Bizde MOSDER çatısı altında yer alan üye markalarımızla bu fuarda yer alacak olmaktan ötürü son derece mutluyuz” dedi.

“Dünyadaki mobilya pazarından büyük bir pay almayı hedefliyoruz”

Yerli mobilyacıyı global pazarın vazgeçilmez aktörü yapmak için çıktıkları yolda önemli başarılara imza attıklarını vurgulayan Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, hedefledikleri pazarlara yerli üreticiyi mutlaka taşıyacaklarını ifade etti. Katılımcılarımız gerek ulusal gerekse uluslararası pazarlarda hak ettiği yere ulaşacak. Küresel pazarda 500 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşan mobilya pastasındaki payını büyütecek” diyerek sözlerini noktaladı.