Özdemir :Görevimin başındayım

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir geçtiğimiz günlerde çıkan istifa haberlerinin ardından basın toplantısı düzenledi. . Özdemir “Görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Haksız hukuksuz hiçbir iş yapmadık, hiçbir kulübü diğerinden ayırmadık. Federasyon başkanlığı görevimi sonuna kadar devam ettireceğim” açıklamasını yaptı.
Özdemir şunları söyledi:

Kulüp Lisans Kurulu’ndaki yapısal değişiklik, FFP ve takım harcama limitleri çok tartışıldı ama Türk futbolunda aldığımız kararlar bir devrimdir.Üzülerek söylüyorum, bugün konuşacağımız konular yerine milli takımımızın EURO 2020’de nasıl başarılı olacağını tartışmayı, Türkiye’nin paha biçilmez boyutta tanıtım yapacağı, İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi finaliyle ilgili hazırlıkları konuşmayı çok isterdim.

Liglerimizde 2. yarı yeni başladı, inanılmaz bir tartışma ortamı yaşıyoruz. Herkesin futbol ortamından şikayeti var ancak kimsenin çözüm önerisi yok. Bir kurulumuz karar alıyor, 18 kulübümüzden de farklı sesler çıkıyor ama ortak tek bir ses var: ‘Federasyon önümüzü kesiyor, MHK bizi hedef alıyor’… 18 kulübü birden nasıl hedef alırız?
Türk futbolunun menfaatlerini gözettik

Hiçbir zaman bir kulübü, diğerinden ayırt etmedik. Protokolleri herkese eşit uyguladık. Kulüplerin çıkarlarını değil, Türk futbolunun menfaatlerini gözettik.

Türk futbolunun geçmişte yaşadığı sorunları gelecekte yaşamaması için, bizi göreve getiren genel kurula karşı bunu görev alarak devam edeceğiz. Hiç kimsenin bu duruma etki etmesine de izin vermeyeceğiz. Görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Haksız hukuksuz hiçbir iş yapmadık, hiçbir kulübü diğerinden ayırmadık.