Yeni bir darbe mi olacak ?

Son günlerde AKP İktidarına yakın TV kanallarını ve gazetelerini seyreden ve okuyanlar ”yeni bir darbe mi olacak ? ” haberleriyle karşılaşıyorlar.
Amerikan düşünce kuruluşu RAND Corparation’ın raporuyla başlatılan bu kampanyaya RAND’in raporu Pentagon’un isteği üzerine hazırlanmış. Raporda söylenen özetle şu:
“Orta kademe subaylarda bir rahatsızlık var. FETÖ soruşturmaları kendilerine uzanır diye korkuyorlar. Orta vadede darbe olabilir.”
Rapor Türkiye’nin Batı, Amerika, Rusya, İran ve Irak gibi ülkelerle ilişkilerini de detaylı incelemiş.
Yeni bir darbe mi olacak ? sorusu ile bilinçli olarak kamu oyu oluşturma çabasına girdikleri görülen bu kesimin asıl amaçlarının ne olduğu merak ediliyor. Bu yandaş kesimde nereye baksan, hangi siyasî muhitte dolaşsan bir darbe muhabbetidir gidiyor. İktidara yakın medyadaki ağızlar, kalemler darbe sohbetlerinde başı çekiyor.
ERDOĞAN ‘DAN SERT TAVIR
Bu konuda görüşlerine başvurulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip
Erdoğan Gazetecilerin konuyla ilgili bu sorusuna “Milletimiz ‘Kapıdan dışarı çıkalım mı çıkmayalım mı’ demez. Elinde neyi var neyi yok herkes meydanlara dökülür” şeklinde haklı olarak çok sert bir cevap verdi. Başbuğ’un askeri mahkemeler çıkışına da tepki gösteren Erdoğan, “Şu anda FETÖ’den dolayı mahkum olanlara aldıkları cezaları askeri mahkeme verebilir miydi?” ifadelerini kullandı.