”Bunlar da Vicdan var mı ?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı konuşmada ‘Bunlar da Vicdan var mı ?”Bunlar da ahlak var mı bunlar şehadetten ne anlar * dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

– Hepinizin yüreği kanıyor ve hepimiz ciddi bir gelecek endişesi taşıyoruz. Samimi inancımı söyleyeyim, Türkiye iyi yönetilemiyor.

– Barış içinde yaşayalım. Arzumuz budur bizim. Bir Mehmetçiğin tek bir tırnağı bile Suriye’den, İdlib’den, Libya’dan da değerlidir dedik. Çünkü biz kendi bölgemizde yangın istemiyoruz. Komşuda yangın istemiyoruz. Siz egemen güçlerin taşeronluğunu yapıyorsunuz deyince kızıyorlar. Doğruyu dinlemeye tahammül etmiyorlar. Liyakati bir devlette yok etmişseniz orada devlet aklından söz edemezsiniz. Böyle bir devletin geleceği felaketlerle doludur.

“HİÇBİR ZAMAN SURİYE’DEKİ REJİMİ SAVUNMADIK”

– Biz hiçbir zaman demokrasiden ödün veren bir ülkeyi savunmadık, bundan sonra da savunmayacağız. Hiçbir zaman Suriye’deki rejimi savunmadık, savunmuyoruz da.

SALDIRIDA AÇIKLAMA BEKLEDİK

– Elim olay olunca, acilen toplandık. Açıklama bekledik, 23.49’a kadar tek kelime açıklama yapılmadı. O saatte Hatay Valisi çıkıp açıklama yaptı. Meclis acilen toplanmalı dedik. Parti sözcümüz çıktı, açıklama yaptı. “Yarın kapalı oturum yapılmalı” dedi.

– Bu kadar sayıda şehidimiz varsa TBMM’nin toplanması gerektiğini söyledik. Bunun asla siyasi malzeme olamayacağını belirttik. Kapalı oturum talebinde bulunduk. Bu yaşanan sıkıntılı süreci “birlik ve bütünlük” içinde aşma gayretimizdi.

“KARDEŞİM SEN BENİ ARAYACAKSIN”

– Erdoğan’ın AKP’li vekillerle yaptığı toplantıda ekonomiden bahsetti, işsizlikten bahsetti, bir sürü şeylerden bahsetti. Tabii bir de benden bahsetti. Biz ne kadar sorumluyuz, beyefendi ne kadar sorumsuz. ‘Kılıçdaroğlu beni aramadı?’ diyor. Kardeşim arayacak olan sensin ben değilim. Arayıp ne olacağını izahceksin. Bir cumhurbaşkanı tarafsız olmazsa ülkeyi yönetemez devletin gortasıdırgortası yok koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin

– Konuşmayı duyunca kanım dondu. Bu nasıl vicdansızlıktır. Bu nasıl bir sorumsuzluktur.

– ‘Şehitler tepesi asla boş kalmayacak’ diyor. İnsanda birazcık vicdan olur. O gece onbinlerce anne uyumadı. Çocukları Suriye’de olan, Irak’tas olan onbinlerce askerin annesi o gece uyumadı, onbinlerce baba o gece sabaha kadar uyumadı. Binlece gelin uyumadı. ‘Asker yolu gözlerim’ diye bir türkü var. Bunlar asker yolu gözlemenin ne demek olduğunu acaba biliyorlar mı? Ama o gece bu memleketin Cumhurbaşkanı yoktru. O gece bu ümemleketin bakanları yokru, Özellile de Milli Savunma bakanı yoktu. Genelkurmay Başkanı yoktu. Neredeydiniz o gece? O gece sadece Hatay Valisi vardı. Ben bunları söylemeyeceğim de kahramanlık edebiyatı mı yapacağım?”

– Bunlar mı vatansever, bunlar mı Türkiye’nin çıkarını savunacakalar. Emperyal güçlerin maşası olanlar Türkiye’yi düzlüğe çıkaramazlar. Putin’e telefon eder, Merkel’e telefon eder, Trump’a telefon eder. Onlar gelip vururlar, kendisi ayaklarına koşar. Benim askerimi vuran kim olursa olsun benim düşmanımdır. Ben niye onların ayağına gideyim? Topuğunuz kıçınızda Putin’e koşuyorsunuz.
SENİ KEFENLE KARŞILAYANLARI YOLLA ŞEHİTLER TEPESİNE

– Zenginlere Sevda Tepesi, gariban çocuklara şehitler tepesi. Kahramanlık yapacağına sen gitsene! Hangi milletvekilinin, para babasının çocuğu İdlib’de? Saray sosyetesinin çocukları orada mı, herkes bedelli askerlik yaptı. Herkes eşit şartlarda askerlik yapacak kardeşim. Zenginin çocuğu ayrı, bakanın milletvekilinin çocuğu ayrı. Ben bunu kabul etmiyorum.

– Erdoğan’ın gittiği her yerde kefenle karşılayanlar vardı. ‘Öl de ölelim’ diyenler vardı. Onları yollasana şehitler tepesine.

– En acısı da Erdoğan’ın ÖSO’yu Kuvayı Milliye’ye benzetmesidir. Kendi ülkesi için savaşan para alır mı? Sen nasıl ÖSO ile Kuvayı Milliye’yi bir tutarsın. Paralarını alamazlarsa bir gün durmazlar.