4 Gün DAHA SOKAĞA ÇIKMAK YASAK …

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamasında “23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında günlük hayata etkisini en az düzeyde tutma konusunda 31 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması yapmayı planlıyoruz” dedi.
Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 23 Nisan Perşembe ve 24 Nisan Cuma günleri marketler ve bakkallar 09.00-14.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek

Sokağa çıkma yasağı öncesi market ve bakkalların çalışma saatinde değişiklik

İçişleri Bakanlığı, 23-26 Nisan tarihlerinde 31 kentte uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesi genelge yayınladı. Market ve bakkalların çalışma saatlerinde değişikliğe gidildi.

Bakanlık genelgesi şöyle:

*Ramazan ayının başlaması nedeniyle, 21 ve 22 Nisan’da market ve bakkalların çalışma saatleri 08.00-23.00 olarak belirlendi.

*23 ve 24 Nisan’da market ve bakkallar 09.00-14.00 arasında faaliyet gösterecek, vatandaşlar ikametlerine yakın market ve bakkallara gidip gelebilecek.

*Sokağa çıkma kısıtlaması süresince ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul satan işyerleri ile tatlı üreten yerler açık olacak.

*Kamu güvenliğinin sağlanması ile acil çağrı merkezleri, AFAD ve Kızılay ile Vefa Sosyal Destek Birimleri’nde görevli olanlar kısıtlamadan muaf olacak.

*Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 23 ve 24 Nisan’da gazete dağıtımı/satışı marketler ve bakkallar aracılığıyla yapılacak.

*Hafta sonu gazeteler, gazete şirketlerinin araçları, tespit edilecek içme suyu bayileri ve Vefa Sosyal Destek Birimleri aracılığıyla dağıtılacak.

*Başta sağlık ve güvenlik olmak üzere kamu düzeninin tesisi amacıyla, kamu görevlilerinin toplu ulaşımlarını teminen belediyelerce tedbir alınacak.

*Ekmek dağıtımının düzenli olması amacıyla vali ve kaymakamlar başkanlığında oluşturulacak komisyon, her mahalle için dağıtım planı yapacak.

*Tarımsal üretimin devamlılığı için gerekli ekim-dikim, sulama-ilaçlama faaliyetleri kapsamında izin verilenler kısıtlamadan muaf tutulacak