ANKARA WEB TV’DE YAZARLIK EĞİTİMİ

ANKARA WEB TV’DE YAZARLIK EĞİTİMİ

Büyükşehir Belediyesi vatandaşların evlerinde boş vakit geçirmelerinin önüne geçmek için Ankara WEB TV’de yazarlık eğitimine başladı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan “Yazarlık Atölyesi”, her Salı ve Perşembe saat 17.00’da Ankara WEB TV ve Büyükşehir Belediyesi Youtube kanalından canlı olarak yayınlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde vakit geçiren vatandaşlara yönelik eğitim projelerine devam ediyor.

Vatandaşların evde geçirdikleri bu süreci verimli ve faydalı hale getirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, “Yazarlık Atölyesi”ni Başkentlilerle buluşturdu.

CANLI YAYINDA YAZARLIK EĞİTİMİ
Eğitimin yanı sıra kültürel ve sanatsal etkinliklere ara verilmesiyle birlikte Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan zengin içerikli programlar Ankara WEB TV ve Büyükşehir Youtube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanıyor.

Sanattan spora, kültürden eğitime kadar birçok alanda hazırlanan programlarla Başkentlilerin evlerine konuk olan Büyükşehir Belediyesi, yazarlık eğitiminin verildiği “Yazarlık Atölyesi”ni de Ankara WEB TV ve Youtube kanalı üzerinden canlı yayınlamaya başladı.

SÖZ UÇAR YAZI KALIR
Başkent Tiyatroları dramaturg eğitmenleri tarafından hazırlanan Yazarlık Atölyesi, her Salı ve Perşembe günleri saat 17.00’da canlı olarak yayınlanıyor.

Senaryo, oyun, dizi, film ve reklam yazarlığı gibi farklı yazım türleri ve teknikleri ile izleyenlerin evlerine konuk olan Yazarlık Atölyesi, yazarlığa ilgi duyanlara da rehberlik yapıyor. Yazarlık mesleğini sevdirmeyi ve genç nesillere aktarmayı da hedeflediklerini belirten Başkent Tiyatroları yazarı Erdal Ozan Metin, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hepimizin evde olduğu bu süreci nasıl verimli hale getiririz diye düşündük. Online yazarlık eğitimlerine başladık. Evde kalan insanların daha yararlı bir eğitim süreci geçirmeleri için ödevler de vereceğiz. Sanat, tiyatro, reklam ve edebiyat yazarlığı konuları üzerine konuşacağız. Haftada 2 gün online eğitim vereceğiz. Yazmaya ilgi duyan, yazarların dünyasını keşfetmek isteyen herkesi davet ediyoruz.”