Ayhan Sümer vefat etti

Ankara nın tanınmış ve sevilen ismi , Gençlerbirliği ne gönül vermiş ve bir dönem yöneticilik yapmış , hayırsever iş insanlarımızdan Ayhan Sumer’ i kaybettik.Merhuma Allahtan rahmet sevenlerine başsağlığı dileriz..Mekânı cennet olsun. (Çankaya Gazetesi)

Gençlerbirliğinden açıklama :

GENÇLERBIRLIĞI Kulübü, eski yöneticisi Ayhan Sümer hayatını kaybettiğini duyurdu. Kırmızı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, Sümer’in merhum başkan İlhan Cavcav döneminde uzun yıllar kulüpte görev aldığı hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi: “Kulübümüzde başkan vekilliği, asbaşkanlık gibi önemli görevlerde bulunan şehrimizin müstesna insanlarından Ayhan Sümer’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. İlhan Cavcav ile de uzun yıllar Gençlerbirliği için çalışmalar yapan Sümer’i her zaman ülkemize bıraktığı önemli miraslar ve Gençlerbirliği için yaptığı güzel işlerle anacağız. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve camiamıza başsağlığı diliyoruz.” Sümer’in naaşı bugün öğlen Kocatepe’de kılınacak öğle namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedilecek.AYHAN SÜMERİ TANIYALIM
Ayhan Sümer 90 yaşında hayata veda etmesinin ardından biyografisi ile araştırılan isimler arasında yer almıştır. Ankara’nın sevilen simalarından birisi olan iş adamı Ayhan Sümer, Başkent’in bilinen mağazalarından Ayhan’ın da sahibidir. Yaşamı boyunca Gençlerbirliği kulübüne de kendisini adayan Ayhan Sümer, kulüpte uzun süre yöneticilik ve başkanvekilliği yapmıştır. Ayhan Sümer aynı zamanda ünlü yazar Adalet Ağaoğlu’nun da kardeşidir.

Ayhan Sümer, 1930 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Din adamı Mustafa Sümer’in oğlu olan Ayhan Sümer, Ankara ticaretinde öne çıkmış bir isimdir. Diğer kardeşleri ünlü Yazar Adalet Ağaoğlu, tiyatro sanatçısı Güner Sümer ve Doktor Cazip Güner de kendi mesleklerinde isim yapmıştır.

Başkent Ankara Meclisi kurucularından ve Onursal Başkanı olan Ayhan Sümer, Nallıhan Vakfı Başkanlığı görevini de yürütmüştür.

Gençlerbirliği Spor Kulübü’nde de uzun süre yönetcilik, başkanvekilliği, başkan yardımcılığı yapan Ayhan Sümer tekstil sektöründe Ayhan Mağazası’nın sahibi olarak ticarette öne çıkmıştır.

Ayhan Sümer babasının işlerini üstlenerek ticarete atılmış, Ankara’nın merkezi Atatürk Bulvarı ve Yenişehir’in kuruluş yıllarına tanıklık etmiştir. Bu dönemde Ulus Semtindeki mağazasını Kızılay’a taşımıştır. Üç kuşak Ankaralıları giydiren Ayhan Mağazasında her gün öğleden sonra piyano eşliğinde alışveriş keyfi yaşatmıştır.

50 yıl boyunca Ziya Gökalp Caddesi’ndeki mağazada ticaret yapan Sümer, son yıllarda kurucusu olduğu Nallıhan Vakfı aracılığı ile öğrencilere burs verirken, eşi ve babası adına yaptırdığı okullarla kendisini eğitime adamıştı.