”Çıtlık Ormanları’nın Kesilmesini Durdurun ”

Muğla ili, Ula ilçesine bağlı Çıtlık Mahallesinde Karabörtlen Orman İşletme Şefliği tarafından 30 hektar yetişkin orman alanı endüstriyel plantasyon alanı olarak belirlendi ve kesim ihalesi yapıldı.
Muğla Çevre Platformu öncülüğünde Bölgede yaşayan yurttaşlar , bu projenin uygulanmasına, bugünkü koşullarda yapılacak kesime karşı kampanya başlattılar ve imza toplamaya başladılar. Daha önce projenin iptal edilmesi yönünde Karabörtlen Orman İşletmesine verdikleri dilekçelere, anayasal dilekçe ve bilgi edinme hakkları da ihlal edilerek, cevap dahi verilmemesine tepki gösteren çevre halkı Ormanlarını korumakta kararlı olduklarını vurguladılar.
İmza kampanyasında şu görüşlere yer verildi:
”-Tüm dünyanın ve ülkemizin Koronavirüs salgını ile mücadele ettiği; olağanüstü koşullarda yaşamak durumunda kaldığımız ve kamu gücünün yaşanan felaketle mücadeleye yönlendirilmesi gereken bir süreçte, bu projenin hızla uygulamaya alınmak istenmesi kamu vicdanını yaralayan, kabul edilemez bir uygulamadır.
Yurttaşların bireysel çıkar hedeflemeyen çığlığına kulak vermenizi ve yaşadığımız sürecin hassasiyetini de gözeterek, Çıtlık Ormanlarının kesilmesi ile ilgili bu şikayetimizi dikkate almanızı; kesimi ivedilikle durdurmanızı talep ediyoruz.”