Gazetecilerin İNFAZI kabul edildi

Dünyanın coronavirüs ile mücadele etme aşamasında cezaevlerini boşalttığı bir ortamda , Türkiye’de yapılan düzenleme ile gaspçıların,hırsızların ve çok sayıda suçlunun bırakıldığını, halkın öncüsü ve sesi olan düşünce suçlusu konumundaki iktidara muhalif gazetecilerin ise cezaevinde tutulması için verilen yasa teklifinin kabul edilmesi büyük tepkiyle karşılandı.
Meclis’te görüşülen infaz yasa teklifi için verilen önergelerde son gece ani bir değişiklik yapıldı. MİT’e karşı işlenen suçlarda yarı oranında indirim yapılmayacak. İnfaz hükümleri 3/2 olarak uygulanacak.07baristerkoglu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Yine gece yarısı önergesi” diyerek tepkisini diye getirdi. Öztrak, “MİT yasası neden eklendi? Şu an da bu suçtan tutuklu olan arkadaşlar var. İnadına yapıyorlar.
Ismarlama elbise dikerek düzenleme yapılıyor. Ondan sonra da ‘CHP kader mahkumlarını dışarı çıkarmayı istemiyor’ diyorlar. Hakla, hukukla hareket etmeyerek milletin içine sinmeyecek olan bir yasa için sürekli zorluyorsunuz. Krizi siyasi ihtiraslarınızın önünü açabilmek için fırsat olarak kullanmayın” dedi.07muratagirel
Görüşmeler ayrıca Meclis TV’de canlı olarak yayınlanmadı. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, görüşmelerinin TRT Meclis TV’den yayınlanmamasına sert tepki gösterdi.

Barut, “Halkımız da ne olup bittiğini göremiyor, izleyemiyor. Allah aşkına söyler misiniz, gözlerden yine neyi kaçırmaya çalışıyorsunuz? Burada art niyet yok mu, açık açık söyleyin, amacınız nedir?” dedi.

AKP ve MHP tarafından tasarlanan yasa teklifi gece yarısından sonra sabaha karşı MHP Lideri Devlet Bahçeli’ninde salona gelerek oylamaya katılmasıyla kabul edildi.