”Geber”irse başın göğe mi erecek ?

Evde kalın’ çağrılarına ilişkin vatandaşlarla yapılan bir röportajda “Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım” diyen kadına Twitter hesabından “Geber” yanıtını veren İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay görevden alındı. Nogay Twitter hesabını kapattı, bakanlık adresinde yer alan sayfası da kaldırıldı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çirkin paylaşımı toplumumuzun tepkisini çekmiştir. Birlik ve beraberlik ruhumuzu yaralayıcı bir dil ve üslup devletimizin hiçbir kademesinde asla kabul edilemez. Anne ve yavrularımız ziyaret edilerek ihtiyaçları karşılanacak ve bakanlığımız hizmet modellerinden faydalandırılacaktır. Söz konusu şahıs olayın hemen akabinde görevden alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştır.” İstanbul Valiliği’nce yapılan açıklamada ise “Hakkında tahkikat başlatılmıştır. İlimizdeki bir kamu görevlisi tarafından yapılan ve hiçbir insani ve vicdani ölçüye sığmayacak bu çirkin paylaşımı esefle kınıyoruz” denildi.
SİSTEMİ SORGULAMALIYIZ
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bu kişinin bu ‘tweet’i atmasındaki sorgulanacak mesele, liyakat meselesi. Yoksa, herkesin atadığı hata yapabilir, görevden alınır ama bu göreve bu kişi getirilmişse sistemi sorgulamanız lazım” dedi.
LİYAKATSİZLİK ÖRNEĞİ
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da Noğay’ın tavrını, “insanlık dışı” diye niteleyerek, “Bu, liyakatsizlerin devlet kademelerinde görev verildiği zaman nasıl sonuçlar doğurduğunu bir kere daha gözler önüne sermiştir” diye konuştu.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da o aileyle görüntülü olarak telefonda görüştü. Desteğini ileterek,”Yanınızdayız” dedi.