Olympos’a Dokunma!

Kültürel mirasıyla ünlü ve Caretta carettaların yuvalama alanı Antalya-Olympos’un koruma derecesinin düşürülmesi üzerine, bölgenin yapılaşmaya açılacağından endişe eden Rozan Çakmak bir kampanya başlattı. Dün Muğla Çıtlık Ormanları ve Fethiye Ölüdeniz’in korunması için başlatılan kampanyalar başarıya ulaştı.

Olympos’a Dokunma!

Olympos, Caretta caretta kaplumbağalarının yavrulama alanı ve bu sebepten 1. derece sit alanı olarak korunmakta. Bunun dışında da Olympos doğal bir güzellik ve tarihi bir geçmişi, önemi var. Ancak alınan son karar ile 3. derece sit alanına dönüştürüldü.

1. derece sit alanları: Korumaya yönelik bilimsel çalışmalar dışında aynen korunacak sit alanlarıdır.

3. derece sit alanları ise yeni düzenlemelerin yapılabileceği alanlardır. Bu kapsamda koruma, kullanma kararları doğrultusunda yeni düzenlemelere izin verilebilir. Yani bu kapsamda bu alanlara inşaat yapmaya belli zaman ve koşullarda izin verilebilir.

Evlerimize kapandığımız şu günlerde gözünü para kazanma hırsı bürüyen insanların faaliyetleri ne yazık ki bitmiyor. Lütfen bu doğa katliamına “dur!” diyelim. Bir çok doğal güzellik elimizden kayıp gitti, sularımız ağaçlarımız yok edildi ses çıkartamadık, sesimiz duyulmadı. Bu sefer farklı olsun; doğamıza sahip çıkalım. Doğayla savaşırsak kaybedecek olan biziz. Sadece biz. Lütfen doğa ile olan savaşı bitirelim artık.

Doğa paradan önemlidir!

Olympos’a dokunmayın !