PKK Kahpe yüzünü yine gösterdi

Van’da Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca yönelik uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

Valilikten açıklamasında, aracın Covid-19 salgınına karşı tedbirler kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesine bağlı Eğribelen Mahallesi’ne yardım götürürken saldırıya uğradığı belirtildi.

SOYLU:Cehennem’e sürüleceksiniz!”

Saldırıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Mübarek Ramazan Günü’nde gayesi yalnızca insanımıza hizmet götürmek olan Vefa Sosyal Destek Grubuna saldırarak iki kardeşimizi katlettiler. Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne yaparsanız yapın, yenileceksiniz ve Cehennem’e sürüleceksiniz!” dedi.

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN’DAN AÇIKLAMA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da saldırıya çok sert tepki verdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Altun şu ifadeleri kullandı:

PKK, Van’da Vefa Sosyal Destek Grubuna yönelik alçak bir saldırıda bulundu. Ne yazık ki görevinin başındaki iki vatandaşımız şehit düştü. Bu iki vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. PKK’lı teröristler yine iyiliği, kardeşliği hedef aldı.

Saldırıda bir belediye çalışanı ile ilçe merkezine dönerken görevlilerin yoldan araca aldıkları bir vatandaş hayatını kaybetti. Yaralanan bir belediye çalışanı da hastaneye kaldırıldı.