2,5 Milyon genç UMUDA TER DÖKTÜ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapıldı. Saat 10:15’te başlayan ve ‘corona’ önlemlerinin alındığı sınavda 2 milyon 437 bin 119 öğrenci ter döktü. Sınav nedeniyle saat 15:00’e kadar sokak kısıtlaması uygulandı.

TYT adaylarına, bu yıl geçen yıla göre 30 dakika fazla; soruları yanıtlamak için 165 dakika süre verildi. Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarih, coğrafya, felsefe ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından beşer olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizik ve kimyadan yedişer ve biyolojiden altı sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yer aldı.

Sınav binalarının/okulların sınavdan önce Belediyeler tarafından detaylı temizliği yapıldı ve dezenfekte edildi. Adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtıldı. İsteyenler, dezenfektanlarını yanlarında götürdü. Sınav görevlilerine de maske ve dezenfektanla birlikte lateks eldiven dağıtıldı.

Çoğunluk maskeyle sınava girecekleri okula giderken siperlik takan da oldu. İsteyenler, sınav salonuna geçip sırasına oturduktan sonra sınav süresince maskelerini çıkarabildi.