Ankara da SEL hayatı felç etti

Ankara’da dün akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak yağış, hayatı felç etti. Araçlar sular altında kalırken, ev ve iş yerlerini su bastı. Keçiören ilçesinde bir kişi, sel sularıyla birlikte sürüklendi.
Ankara’da yağış sonrası oluşan sel araçları ve vatandaşları sürükledi.
Ankara’da dün akşam saatlerinde şehri etkisi altına alan kuvvetli sağanak nedeniyle, cadde ve sokaklar dere yatağına döndü. Pek çok yerde oluşan sel nedeniyle, otomobiller, iş yerleri ve bodrum kattaki evler sular altında kaldı.

Keçiören ilçesi Gün Sazak Caddesi’nde ise bir kişi oluşan sel sularıyla birlikte sürüklenmeye başladı. Oturur pozisyonda yokuş aşağı sürüklenen kişi, karşı şeritten gelen yolcu minibüsünün altında kalmaktan son anda kurtuldu.

BÜYÜKŞEHİR DEN YOĞUN YAĞIŞLAR HAKKINDA BASIN BİLGİ NOTU

Ankara Büyükşehir Belediyesi kuvvetli sağanak yağışın olumsuz etkilerine karşı; ASKİ, Ankara İtfaiyesi, Kent Estetiği Dairesi, Fen İşleri Dairesi, Çevre Koruma Dairesi ve ANFA ekipleri toplam 485 araç 1077 personel ile yağışın yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

Belediyemize Başkent 153 hattından ve Başkent Mobil uygulamasından ulaşan ev/iş yeri su baskınları dahil tüm sorun ve talepler ile tek tek ilgilenilmektedir.

Ankara’da yağışın yoğun olduğu bölgelerde yer yer saatte metrekare başına 37 kg yağış düşmüştür. Yağış olmayan yerlerde de Büyükşehir Belediyesinin önlemleri 24 saat esasına göre devam etmektedir. 25 yıldır yapılmayan ve yeni dönemde konu ile ilgili kredi taleplerinin Belediye Meclisi’nde sürekli ötelendiği altyapı çalışmalarına Ankara Büyükşehir Belediyesi, imkanları ölçüsünde ara vermeden devam etmektedir