Manavgat BELEDİYESİ GÜNLÜK 4 BİN 500 MASKE ÜRETİYOR

BAŞKAN SÖZEN; “BÖYLESİNE HASSAS DÖNEMDE SİYASETİ BIRAKIN, HIZIMIZI KESMEYİN”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Perşembe Pazarı’nı ziyaret ederek pazar yerindeki hijyen, mesafe uygulamaları ve vatandaşlara yapılan maske dağıtımlarını yerinde denetleyerek, son günlerde kamuoyunda Manavgat Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili olarak yapılan karalamalara yanıt verdi.
Basın açıklaması sırasında oldukça duygulanıp gözleri dolan Başkan Şükrü Sözen, “Bırakın siyasetinizi ne zaman yapacaksanız yapın. Bizim hızımızı kesmeyin. Böylesine hassas bir dönemde Manavgat Belediyesi üzerinden oyunlar oynanıyor. Sosyal medyayı takip ettikçe içim acıyor, kendim için değil, emekçi belediye çalışanı arkadaşlarım adına üzülüyorum. İki günlük de olsa maske bulma noktasında küçücük de olsa sıkıntı yaşadığımız süreci kullanmak, ‘Belediye maske dağıtamıyor’ diye bu kadar emeği yok farz etmek, gıda paketlerini yandaşlara dağıtıyorlar demek çok ayıp, ayıplıyorum, Kınıyorum” dedi.Manavgat’ın en çok ziyaret edilen pazarlarından olan Perşembe Pazarı’nı gezen Başkan Şükrü Sözen, esnafları tek tek ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Sözen, sosyal mesafe kurallarına uyulması, maskesiz girilmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Başkan Sözen, daha sonra son günlerde kamuoyunda yapılan olumsuz yorumlara yaptığı basın açıklaması ile yanıt verdi.Sözen, konuşmalarına bu zorlu süreçleri el birliğiyle tek yürek olarak aşacaklarına inancının tam olduğunu belirterek başladı.

358150BAŞKAN SÖZEN

ZOR GÜNLERİ KURALLARA UYARAK AŞACAĞIZ

Başkan Şükrü Sözen açıklamasında şu sözlere yer verdi.“Zor günlerden geçiyoruz. Ülkemiz bir sınav veriyor. Türk toplumu tarihinde pek çok mücadeleler görmüş, olumsuzlukların üstesinden gelmiş, büyük zaferlere imza atmış bir millet. Ülke olarak el birliğiyle hareket ettiğimiz takdirde bu olumsuz süreçlerin üstesinden geleceğime inancım tamdır. Manavgat’ta toplumsal bir birliktelik sergilenmekte. Antalya nezdinde Sayın Valimizin ve kentimizde de Manavgat Kaymakamlığımızın koordinasyon kurul başkanlığı nezdinde bizler de Manavgat Belediyesi olarak böylesine bir dönemde halkımızın yanında olmak adına yapmaya gayret ediyoruz. Ben öncelikle hiç kimsenin karamsarlığa kapılmamasını istiyorum. Kurallara ve sisteme uyduğumuz takdirde bu sorunları aşacağımız, normal sürece döneceğimiz günler gelecektir. Manavgat Belediyemiz kriz masasını oluşturup, günlük stratejileri takip ederek hizmet etmeye çalışıyor. Birimler nezdinde çalışma programımızı oluşturduk. Hızlı bir hijyen çalışması sürecine girdik. Pazar yerlerimiz, kamu kurumları, parklar, duraklar, mahalleler nezdinde dezenfekte çalışmalarımızı yapıyoruz. İnsanların evde olduğu gece saatlerinde caddelerimizi sokaklarımızı yıkamaya özen gösteriyoruz.

GÜNLÜK 4 BİN 500 MASKE ÜRETİYORUZ

Genelgelerle hareket ediyoruz. Onlar doğrultusunda Kaymakamlığımızın vefa grubuna dahil olduk. Bugüne kadar çok iyi gitti. Süreç geliştikçe belli gereksinimler ortaya çıktı. 60 kişilik bir atölye kurduk. Sağlıklı mesafeleri korunarak maske üretimine girdik. Bugün itibarıyla günlük 4 bin 500 maske üretir hale geldik. Bunları resmi kurumlarımız, pazarlarımıza dağıtıyoruz. Tabi ki maske ihtiyacı çok fazla. Vatandaşa yok dememek adına üretim yapan firmalara ulaşarak satın alıyoruz.