Biraz geç kalmadınız mı ? 10 can gittikten sonra kapatılıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sakarya Valiliği’nde, Taşkısığı mahallesindeki patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, “Üretim ruhsatı olan havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Acı kayıplarımız oldu. Hemen akabinde biz de buradayken adli ve idari soruşturmalar başladı. Bu ruhsatları veren takip eden Valimiz açısından bir taraftan başlatıldı. Akabinde arkadaşlarımız geldi ve çalışmaları başlatıldı. Hali hazırda bulunan patlayıcılar var. Onların oradan taşınması gerekirdi. Arkadaşlarımız bir araya geldiler ve patlayıcıların oradan taşınması ve bir yerde imha edilmesi hususuna karar aldılar.
Pamitliler geldi ve onlar hem naklin hem imhanın bütün bu süreci sayın Savcılığımızın koordinatörlüğünde çalışmnalarına başladılar. Yaklaşık 16 tonluk bir patlayıcının taşınma hususunu değerlendirdiler. Bu güne kadar 15 ton patlayıcı 2 taş ocağına taşınıp imhasına başlanıldı.

Maalesef bugün neredeyse söylediğim patlayıcıların bitmesine yakın yaklaşık 1.5 tonluk patlayıcı kalmıştı. Memleketimizi ve bizi üzen bir olayla karşı karşıya kaldık. 3 jandarma personelimiz şehit oldular. Onlara Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Hastanede 6 yaralımız kaldı. 1’i aracı süren şoforümüz, 2’de jandarma personelimiz toplam 6 kişi hastanede tutuluyorlar.

HAVAİ FİŞEK FABRİKASI KAPATILIYOR

Ankara’da bir değerlendirmemiz olacaktı. Fakat bu olay olunca buraya intikal ettik. Bu patlama olduktan sonra da hep birlikte bir değerlendirme yaptık. Burada yaptığımız değerlendirme çerçevesinde bir kararı da kendi aramızda değerlendirdik. Özellikle can ve mal güvenliği açısından bu tip işletmelerin kurulumuyla alakalı tüzükle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu değerlendirmeleri aksettirdik. Kendileri de gereğinin yerine getirilmesini talimat verdiler. Arkadaşlarımız Valiliiğimiz askıya, ardından iptal işlemlerini gerçekleştirecek. Çevre ve Şehircilik Bakanımız da buradaki imar izninin iptalini gerçekleştirmiş olacak.

Bizim için can kıymetlidir. Buradan kamuoyumuza da milletimize de ifade etmek isteriz ki; burada kimin en ufak bir ihmali söz konusuysa gereği yerine getirilecektir. Özellikle bu konuda ihmali olanlarla ilgili tutuklama konusunda fabrika yöneticileri için yerine getirilmiştir. Tekrar Allah Rahmet eylesin milletimize geçmiş olsun