Erdoğan, Ayasofya’ da Kuran -ı Kerim okudu

86 yıl sonra ilk cuma namazı kılındığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde tarihi bir gün yaşandı . İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ayasofya çevresindeki namaz kılma alanlarının dolduğunu, bu nedenle misafir girişlerinin durdurulduğunu duyurdu. Metro İstanbul, Ayasofya Camii’nin açılışı dolayısıyla oluşan yoğunluktan dolayı tarihi yarımadaya yakın olan istasyonlarda hizmet verilmeyeceğini açıkladı. Saat 12:00 sıralarında Ayasofya Camii’ne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 86 yıl sonraki ilk namaz öncesi Kur’an-ı Kerim okudu.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ilk cuma namazı öncesi dua etti. İlk namazı kılmak için Ayasofya Meydanı’nı dolduran vatandaşlar, dualara “amin” diyerek katılırken, Fatiha suresini okudu.

Minarelerden yükselen selaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatiha Suresi’ni ve Bakara Suresi’nin ilk 6 ayetini okudu.
Cuma namazıyla birlikte ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ndeki dua programına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski başbakanlardan Tansu Çiller, kabine üyeleri, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve partilerin temsilcileri de katıldı.