Erdoğan Darbeyi biliyordu, Marmaris’ te SAKLANDI

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıldönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi: Erdoğan neden Marmaris’te saklanır? Darbeyi biliyordu ve ne olur ne olmaz diye saklandı. Bir Cumhurbaşkanı gittiği yeri vatandaşından niye saklar? Yaveri biliyor ama fatura kime çıktı? SÖZCÜ gazetesine… Vay efendim benim orada olduğumu niye yazdın! Yazar… Gazetecidir çünkü. Yazmak onun görevi. Yazmazsa zaten görevini yapmıyor demektir.
* İki ayrı 15 Temmuz var. Bir, Sarayın 15 Temmuz’u. İki, Halkın 15 Temmuz’u. Halkın 15 Temmuz’unda sokağa çıkan 100 binler var, bedel ödeyenler var, demokrasi sevdalıları var.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu nun konuşmasının 15 Temmuz ve Ayasofya ile İLGİLİ SÖZLERİ ÖZETLE ŞÖYLE:
* 15 Temmuz şehit ve gazileri için topladıkları paralar yok ortada! Bu paraları biz takip etmeseydik tamamen yok edeceklerdi. Bütün şehit yakınları ve gazilere sesleniyorum: Sizin için toplanan paralar nerede?

ERDOĞAN’IN YASAKLADIĞI İKİ İSİM

* Darbe Araştırma Komisyonu kurulmasında ısrarcı olduk kuruldu. 2 kişinin Komisyona gelmesini Erdoğan yasakladı: Biri MİT Müsteşarı diğeri dönemin Genelkurmay Başkanı, tüm ayrıntıları biliyorlardı. Erdoğan neden TBMM’ye gelip bilgi vermelerine yasak koydu?

HTS KAYITLARI SENİN ELİNDE

* Erdoğan demiş ki; “15 Temmuz gecesine dair şüphe bulutları dağıtılmalı. Kılıçdaroğlu kiminle konuştuysa açıklamalı” demiş. Çok komik bir adam! Bütün HTS kayıtları senin elinde. O gece kim kiminle konuşmuş açıklasana kardeşim…

* FETÖ’nün 1 numaralı siyasal ayağı sensin kardeşim! Kozmik Oda’yı açtırdın. Bu atamaları yapan kimse siyasal ayak odur.

DARBEYİ BİLİYORDU, MARMARİS’TE SAKLANDI

* Erdoğan neden Marmaris’te saklanır? Yaverleri zaten FETÖ’cüymüş. Yerini söylerlerdi. Peki o zaman niye Marmaris’e saklandı? Darbeyi biliyordu ve ne olur ne olmaz diye saklandı.

* Bir Cumhurbaşkanı gittiği yerin vatandaşından niye saklar? Yaveri biliyor, ama fatura kime çıktı? SÖZCÜ gazetesine… Vay efendim benim orada olduğumu niye yazdın! Yazar… Gazetecidir çünkü. Yazmak onun görevi. Yazmazsa zaten görevini yapmıyor demektir.

BUNUN ADI SAHTEKARLIKTIR

* “Ayasofya’nın yeniden camiye döndürülmesi bu kararlılığımızın sonucudur” diyor. Devlet yönetiminde ikiyüzlülük, riyakarlık olmaz. Samimiyet esastır. Hangi kararlılık? Bunun adı sahtekarlıktır. Ortada kahraman gibi geziyorsun.

KOLTUK İÇİN FEDA EDEMEYECEĞİ BİR ŞEY YOK

* İlk gündeme geldiğinde dedik ki bu Bakanlar Kurulu kararı, ikinci bir Bakanlar Kurulu’yla değiştirilir. Olur. Bunun adı ikiyüzlülük değil de nedir? Samimi olacaksın kardeşim. Çıkıp kararnameyi değiştirirsin. Bu kadar basit. Orada başka, burada başka oynuyorsun. Erdoğan bu konuların hiçbirinde samimi değil. Tek düşündüğü koltuğudur ve o koltuk için feda edemeyeceği hiçbir şey yoktur.

TEK BİLDİĞİ YEŞİL DOLARLAR

* Erdoğan kendi tarihini bilmez. Erdoğan Kurtuluş Savaşı’nı bilmez. Dumlupınar’ı, Sakarya’yı bilmez. İstanbul’un işgalini bilmez. Erdoğan Düyûn-ı Umûmiye de bilmez. Erdoğan’ın tek bildiği yeşil dolarlardır!
TÖRENLERE KATILMAYACAK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’Partisinin grup toplantısı öncesi gazetecilere “Meclis’teki 15 Temmuz törenine katılmayacağım” da söyledi