Polis ten, Avukatlara SERT MÜDAHALE

Ankara Kuğulu Park’ta TBMM’de görüşülmekte olan ‘çoklu baro’ yasa taslağını protesto eden baro başkanları ve avukatlar TBMM YE DİLEKÇE VERMEK İÇİN YÜRÜMEK İSTEYİNCE polisin sert engeliyle karşılaştı. Polisin barikatlarla avukatların girmesini engellediği ve Polis ile baro başkanları ile bazı Avukatlar arasında arbede yaşandı.
Ankara’da baro başkanları ve avukatlar TBMM’de görüşülmekte olan ‘çoklu baro’ yasa taslağına karşı Kuğulu Park’ta toplanmışlardı. Tepkilerini yasal sınırlar içerisinde göstermek isteyen avukatlar, Kuğulu Park’ta toplanan vatandaşlardan dilekçelerle imza toplayarak meclise teslim etmeyi amaçladı.

POLİS BARİKAT KURDU

Sosyal mesafe kurallarına uyulacağı öngörüldüğü için bu alanı seçen avukatlar polis engeliyle karşılaştı. Otobüslerle parkın etrafını abluka altına alan polis, barikatlarla parka girişleri kapattı. Parkın içerisinde çok sayıda polis bulundu.
YASA KABUL EDİLDİ
TBMM Genel Kurulunda, AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan “Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kabul edildi.

Kanuna göre, aynı ilde birden fazla baronun bulunması halinde baroya yazılma talebi herhangi bir baroya yapılabilecek.

Aynı ilde birden fazla baro varsa avukatlık stajının ikinci 6 aylık kısmı, staj yapılan baroya kayıtlı bir avukatın yanında gerçekleştirilebilecek.

Aynı ilde birden fazla baro varsa avukatlar, o ildeki herhangi bir baroya staj başvurusunda bulunabilecek.