”Sen bilerek yaptın. Ne aldatılması? Peki 251 kişinin kanı ne olacak?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın defalarca kandırıldığını, aldatıldığını ifade ettiğini anımsatarak, “Ben kandırıldım” diyen keşinin devletin başında durmaması gerektiğini savundu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın ‘FETÖ’ konusunda 27 Şubat’ta, “Aldatıldık. Ben dahi aldatıldım” dediğini anımsatarak şunları söyledi: “Sen çocuk musun? Sen bilerek yaptın. Ne aldatılması? Bir terör örgütü devletin en tepesindeki ismi aldatıyorsa senin o koltukta oturmaman lazım. 3 Ağustos 2016, ‘Rabbim de milletim de bizi affetsin’ dedi. Peki 251 kişinin kanı ne olacak? Seni kandırmadılar. Bir ipte iki cambaz oynamaz. Cambazlardan biri düştü. Her gelen seni aldatmış hala koltuğunda oturuyor… Örnek çok, Obama’nın da kendisini aldattığını söyledi. ‘Ben devleti yönetemiyorum en iyisi izzet ü ikbal ile devlet yönetiminden çekiliyorum’ diyeceksin. Cumhuriyet tarihinde hep aldatılan biri gelmiş midir?…”

‘Türkiye’nin tank palet fabrikasını yabancıya satanlar, egemen güçlerin taşeronluğuna soyunanların, İdlib’de şehit olan 33 askerin hesabını soramayanların’ CHP’nin milliyetçiliğini sorgulayamayacağını söyleyen CHP lideri, “Bizim milliyetçiliğimiz mevsimsel değildir” dedi.

Sansürün kaldırılmasının yıldönümü 24 Temmuz’un basın bayramı olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, yüzlerce gazetecinin kalemlerini övgü için kullanmadıkları için tutuklu olduğunu söyledi. Tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan, Müyesser Yıldız, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in adlarını anan CHP lideri, “Kimse gazetecilerden kalemlerini satmalarını beklemesin” dedi.