30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI DEVREK’ TE TÖRENLERLE KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yıldönümü tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve dıştüemsiciliklerimizinde olduğu gibi Devrek’te de törenle kutlandı.

Tören Devrek Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtına, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı,Belediye Başkanı Çetin Bozkurt tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile devam etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunularak Devrek Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Programın devamında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı

30 Ağustos Zafer Bayramı törenine İlçe Kaymakamı Ümit Altay, Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Devrek Şubesi Başkanı Muhterem Sarı, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, daire amirleri, gazilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.

Başkan Çetin Bozkurt daha sonra, 30 Ağustos Zaferi’nin 98.yıldönümü nedeniyle Dorukhan ile Dirgine arasında gerçekleştirilen 18 kilometrelik “Zafer Yürüyüşü” nedeniyle Devrek Doğa Grubu üyelerini kutladı. Onlara Zafer Şapkası ve Zafer tişörtü hediye etti.

Buradaki törenin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Devrek Şubesini ziyaret eden Bozkurt, Başkan Muhterem Sarı ve gazilerimizin bayramını kutladı.

Konuşmasında, Dünyada eşi benzeri görülmeyen kurtuluş mücadelesinin sonunda Cumhuriyetle taçlanan bir zafer olduğunu anlatan Başkan Bozkurt,

“Ülkemizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları olmak üzere, kahraman ordumuza, ülkemiz uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize ve kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Onların bizlere bıraktığı bu zaferi aynı gururla daima tüm dünyaya haykırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Bozkurt, 13 yıl 11 ay 6 gün bu ülkenin kurtuluşu için savaşan İstiklal Savaşı Gazisi Kamil Tığ’ın “İstiklal Madalyası Belgesi’nin bir örneğini de Türkiye Muharip Gaziler Derneği Devrek Şubesi Başkanı Muhterem Sarı’ya sundu.

Başkan Sarı da, Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’a, ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti. Derneklerine verdiği destek ve katkılar nedeniyle Kıbrıs Şehitleri Rozeti taktı.