Bahçeli:Türkiye’nin şakası yoktur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ”Türkiye’yle Almanya’da müzakere masasına oturan Yunanistan’ın, Mısır’la geçersiz ve yok hükmünde bir anlaşma imzalaması ahlaksız bir tertiptir. Türkiye’nin şakası yoktur. Türkiye’yi Akdeniz’den çıkarmaya ve Anadou’ya sıkıştrmaya hiçbir ülkenin gücü yetmeyecektir” dedi. Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın açıklamalarına tepki gösteren Bahçeli, ekonomiye güven mesajı verdi ve ”Döviz kuru yükselişine sevinen zalimin oyuncağıdır” ifadelerini kullandı.Dış politikada bunlar oluyorken Türkiye’yi Lübnan’a dönüştürme gayreti, Suriye’ye çevirme gayesi, milli birlik ve kardeşlik hukukumuzu zedeleyecek teşebbüslerde bulunma gafleti hain bir niyet olarak karşımızdadır” diyen Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Marksist literatürü ortaokulda öğrenmiş kerameti kendinden menkul Serok Ahmet’in Diyarbakır’da PKK üslubuyla konuşması, sözde Kürt sorununu yeniden diline dolayıp ana dilde eğitimden bahsetmesi emperyalist tutsaklığın ulaştığı hazin düzeyi göstermesi bakımından skandal bir örnektir. Bunun yanında Ali Babacan’ın ekonomide felaket tellallığı yapması küresel tefecilerin, IMF’ci bir kafanın, teslimiyetçi bir zihniyetin sipariş eleştirileridir. Bunlara inanacak, itibar edecek hiç kimse yoktur. Bahçeli, ekonomik gelişmelere için ise, “Siyaseti karıştırmak isteyen çürüklerin ekonomik saldırılardan medet umması, Merkez Bankası’nın döviz rezervinin eridiği yalanına bel bağlaması utanç vesikasıdır. Döviz kurunun yükselişinden sevinenler bir defa zalimlerin oyuncağıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Geleceğin temelinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle atıldığını vurgulayan Bahçeli, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem özlemleri boşuna bir taleptir. Cumhuriyet’in yüzüncü yılına temel sorunlarını kökten bitirmiş bir ülke olarak ulaşmak öncelikli ve önemli hedefimizdir. Bu çerçevede erken seçim tartışmaları mahsurludur, sinsi ve sivri bir amaca matuftur. Bilinmelidir ki, 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır.” ifadesini kullandı.