BAŞKENTLİ BİSİKLET TUTKUNLARININ BEKLEDİĞİ “MAVİ YOL” AÇILDI

BAŞKENTLİ BİSİKLET TUTKUNLARININ BEKLEDİĞİ “MAVİ YOL” AÇILDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve önemli projelerinden biri olan “Bisiklet Yolu Projesi”nin ilk etabının bin 400 metrelik bölümü tamamlandı. Başkan Yavaş’a teşekkür eden bisiklet tutkunları, Milli Kütüphane-Anıtkabir güzergahının Anıtpark-Beşevler kavşağı arasında pedal çevirmeye başladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim vaatlerinden birini daha hayata geçirdi.

53,6 kilometrelik bisiklet yolu projesinin ilk etabının bin 400 metrelik kısmı kısa sürede tamamlandı. EGO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri Milli Kütüphane-Anıtkabir güzergahında yer alan 1. etabın Anıtpark-Beşevler kavşağı arasındaki bölümünü hizmete açtı.

BAŞKAN YAVAŞ’IN PROJESİ “UMUT” OLDU

Bisiklet yolunda pedal çevirmeye başlayan bisikletseverler Ankara’ya yıllardır yapılmayan bisiklet yollarının eksikliğinin can kayıplarına neden olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başlattığı “Bisiklet Yolu Projesi” için teşekkür ettiler.

İlk etapta bisiklet sürmeye gelen çok sayıda bisiklet tutkunu, geçtiğimiz haftalarda bir trafik kazasında hayatını kaybeden Umut Gündüz’ü de unutmadı. “#UmutaSesOl” diyerek sosyal medyada bisikletçilerin farkındalığının artması için kampanya başlatan Başkentli bisikletseverler, bisiklet yolunu kullanarak Başkan Yavaş’ın “Bisiklet Yolu Projesi”ne destek verdiler.

2 bin 500 metrelik ilk etabın büyük bir kısmının tamamlandığını görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Menderes Gündüz, bisiklet yoluna oğlunun isminin verilmesi için Başkan Yavaş’a şu sözlerle çağrıda bulundu:

“Oğlum Umut Gündüz 26 gün önce alkollü bir sürücünün çarpıp kaçması sebebiyle vefat etti. Kendisi Ankara’nın bisiklet sorunlarıyla yakından ilgilenen biriydi. Bu projeyi de yakından takip ediyordu. Sık sık bize bu projeyle ilgili müjde veriyordu. Mansur başkanımızın seçim vaatlerinin içerisinde bu proje yer aldığı için biz çok umutluyduk. Çok uğraştı ama kendisi bu yolu göremedi. Ailesi olarak projeyi biz yakından takip ediyoruz. Umut’un kalan bisikletini biz burada aktif olarak yaşatmaya çalışacağız. Proje çok güzel ve önceki yıllarda bu proje yapılsaydı bugün belki Umut yaşıyor olacaktı. Mansur Başkan’a çok teşekkür ediyoruz bu projeyi hayata geçirdiği ve cesurca başlangıcını yaptığı için. Bu bisiklet yollarından birinin adının Umut Gündüz olarak verilmesi bir nebzede olsa bizim acımızı hafifleteceğini düşündüğümüzden böyle bir talebimiz var.”

BİSİKLETSEVERLERDEN MANSUR YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediyesi 9 etaptan oluşan bisiklet yolu projesinin ilk etabını bariyerlerle ve çizgilerle araç trafiğinden ayırarak, güvenliği de sağladı.

Bisiklet yolunu ilk günden itibaren kullanmaya başlayan ve yoğun ilgi gösteren 7’den 70 vatandaşlar, Başkan Yavaş’a teşekkür ederek memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdiler:

-Kadir İspirli (Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi Başkanı): “Bisiklet yolunun Ankara’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum. Uzun yıllardır beklediğimiz ve mücadelesini verdiğimiz bu yolu başlatan Başkan Mansur Yavaş’a teşekkür ediyoruz. Bisiklet yolu sayesinde güvenli bir seyahat gerçekleştireceğiz çünkü trafikteki bilinçsiz sürücüler nedeniyle birçok kaza yaşıyoruz. Bisiklet yolu Ankara için bir ilk bu yola hep birlikte sahip çıkacağız.”

-Nevzat Helvacıoğlu (Ankara Doğa Bisiklet Sporları Dernek Üyesi):“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a bu hizmeti bize sunduğu için teşekkür ediyoruz. Günlük yaşantımızda bisiklet kullanıyoruz başka bir araç kullanmıyoruz bu yollar bizim için çok önemli.”

-Meltem Alkaş Görür: “Bisikleti aktif olarak günlük yaşantımda kullanıyorum. Mansur Yavaş’a bize verdiği önemden ve değerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz Ankara’da gönüllü bir kadın grubuyuz ve bisikleti sürmeyi bilmeyen kadınlara gönüllü olarak kendi bisikletlerimizle eğitim veriyoruz. Sosyal medyada ‘Pedallayan Kadınlar Ankara’ sayfalarından bizlere ulaşıyorlar. Güvenli sürüş yapabilmemiz için bu yol çok değerli umarız en kısa sürede tüm etapları tamamlanır.”

-Onur Şanlı: “Ankara’mızın ilk bisiklet yolu olarak çok memnun kaldık. Özellikle buraya bisiklet yolunu görmek için geldik. 25 kilometrelik bir yoldan geliyorum buraya “arabadan in bisiklete bin” diyoruz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a bu projeyi hayata geçirdiği için çok teşekkür ediyorum.”

-Tekin Yolcu: “Mansur Yavaş başta olmak üzere bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bisikleti ulaşım aracı olarak gündelik yaşantımızda kullanıyoruz. Yolların güvenliği bizim için çok önemli.”

-Şüheda Yolcu: “Bisiklet yolu çok güzel olmuş. Bisikletli ulaşım için bu yolların teşvik edici olduğunu düşünüyorum. Başkan Yavaş’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”

-Vehbi Gözay: “Bu proje sayesinde sağlıklı yaşama bir adım daha atılmış olduğunu düşünüyorum. Başkan Yavaş’a çok teşekkür ediyoruz.”

Yapımına başlanan 1. Etaptaki Milli Kütüphane- Anıtkabir bisiklet yolu güzergahının ardından yapılması planlanan diğer güzergahlar ise şöyle:

2.Etap-Üniversiteler Güzergâhı,

3. Etap -Ümitköy-Etimesgut Güzergâhı,

4. Etap -Sıhhiye-Cebeci Güzergâhı,

5. Etap -TOBB Güzergâhı,

6. Etap – Eryaman Batı Güzergâhı,

7. Etap -Eryaman Göksu Güzergâhı,

8. Etap -Batıkent-İvedik Ostim Güzergâhı,

9. Etap -Ankara Büyükşehir Belediyesi- AKM Güzergâhı