BÜYÜKŞEHİR’DEN BÜYÜK ZAFERE YAKIŞIR GÖRSEL ŞÖLEN

BÜYÜKŞEHİR’DEN BÜYÜK ZAFERE YAKIŞIR GÖRSEL ŞÖLEN

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü için özel tasarım afişler ve billboardlar hazırladı. Kenti Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle süsleyen Büyükşehir Belediyesi, Tuluyhan Uğurlu’nun 50. Yıl Parkı’nda saat 20.00’da vereceği konseri ABB TV, Youtube Kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlayacak. Konser için hatıra bilet uygulaması yoğun ilgi görürken, EGO’ya ait toplu taşıma araçları 30 Ağustos Pazar günü ücretsiz hizmet verecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi milli bayramları coşkuyla kutlamaya devam ediyor.

“30 Ağustos Zafer Bayramı”nı Başkent’e yakışır bir şekilde kutlamayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecini dikkate alarak özel bir kutlama programı hazırladı.

BAŞKENT KIRMIZI BEYAZ

Büyükşehir Belediyesi, hizmet binası dahil Başkent’in cadde ve bulvarları Ay yıldızlı Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle süsledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Büyük İşleri Yalnız Büyük Milletler Yapar” sözü kent genelinde farklı konseptlerle hazırlanan afişler, pankartlar ve billboardlara taşındı. 30 Ağustos Zafer Bayramı Başkent’te görsel bir şölene dönüşürken, Büyükşehir Belediyesi yaptığı hazırlıklarla otobüsleri, durakları, Metroyu, ANKARAY’ı, köprüleri, Ankara giriş kapılarını ve kentin dört bir tarafını günün anlam ve önemine uygun görsellerle donattı.

30 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜ TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

EGO Genel Müdürlüğüne bağlı toplu taşıma araçları, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle ücretsiz hizmet verecek.

7’den 70’e tüm vatandaşlar; ANKARAKART veya kredi kartlarını kullanmadan 30 Ağustos Pazar günü saat 06.00-23.59 saatleri arasında EGO Otobüsleri, Metro ve ANKARAY’dan ücretsiz yararlanabilecek.

HATIRA BİLET YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

30 Ağustos Zafer Bayramı için dünyaca ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu Başkent’te 50. Yıl Parkı’nda saat 20.00’da bir konser verecek.

Büyükşehir Belediyesi “Mustafa Kemal Atatürk Güneşin Askerleri” isimli konser için hatıra e-bilet uygulaması başlattı. Uygulamaya yoğun ilgi gösteren vatandaşlar “https://zaferkonseri.ankara.bel.tr” sitesine girerek isimlerine özel hazırlanan e-biletleri sosyal medya hesapları üzerinden paylaşırken, Büyükşehir Belediyesi pandemi süreci nedeniyle 30 Ağustos Pazar günü Tuluyhan Uğurlu’nun konserini ABB TV, Youtube Kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlayacak.

MİLLİ MÜCADELE VE ATATÜRK SERGİSİ

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı da “Milli Mücadele ve Atatürk” temalı karma sergiyi Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde ziyaretçilere açtı.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen karma serginin açılışını yapan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, “Bu sergide 75 eser sergileniyor. Bu eserleri başkanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren BELMEK eğiticilerimiz ve kursiyerlerimiz hazırladı. Seramik, mozaik, yağlıboya ve kırkyama gibi çeşitli eserleri sergiliyoruz. Pandemi nedeniyle de vatandaşlarımızı sosyal mesafeye uygun şekilde 20 kişilik gruplar halinde alıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramının anlamına ve ruhuna uygun bir sergi hazırladık. Gelemeyen sanatseverler Büyükşehir Belediyemizin internet sitesinden online olarak sergimizi sanal turla da gezilebilecek.”

BELMEK’te eğitmen olarak görev yapan Seval Efe ise “Her önemli gün ve haftalarda BELMEK kursiyerleri olarak eserlerimizi sergiliyoruz. Bu güzel ve anlamlı haftada 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı temsilen, resim ve seramiklerimizi sergilemek bizi onurlandırdı” derken, BELMEK eğitmenlerinden Berrin Sanaç Çolak da, “Kursiyerlerimiz çok güzel çalışmalar ortaya çıkardı. Pandemi süreci olsa da 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamamıza bu engel değil. Biz ziyaretçilerimiz için gerekli tüm önlemleri aldık. Tüm halkımızı sergimize davet ediyoruz” dedi.

COVID-19 salgını nedeniyle 4 Eylül’e kadar açık olacak sergi Büyükşehir Belediyesinin www.ankara.bel.tr adresi üzerinden sanal turla da gezilebilecek.