Corona da DÜNYA başa dönüyor

Dünya koronavirüs salgınının pençesinden kurtulabilmiş değil. Tüm ülkelerden her gün yüksek sayıda vaka ve ölüm sayıları gelmeye devam ediyor.Rakamşlar Corıona virüsünde hemen hemen dünya da başa dönülmesinden endişe duyuluyor.
Dünya genelinde Covid-19 vaka sayısı bugün itibarıyla 23 milyona dayandı. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 800 bine yaklaştı.
AVRUPA’DAN KÖTÜ HABERLER GELİYOR
Gözler salgının en ağır şekilde yaşandığı ABD’ye çevrilmişken Avrupa ülkelerinden gelen korkutan koronavirüs haberleri bir anda gündeme bomba gibi düştü.
Avrupa, salgının ilk başladığı aylarda oldukça sıkıntılı günler geçirmiş, koronavirüs ölümleri durdurulamamış, yaşanan kabusun büyüklüğü herkesi dehşete düşürmüştü.
Uygulanan sıkı karantina tedbirleri ve alınan önlemler sayesinde salgını kontrol altına alan Avrupa ülkeleri geçen aydan beri vaka sayılarının düşmesiyle birlikte önlemleri kaldırmaya başladı. Bu durumda başlayan turizm sezonunun ve ülkeler arası seyahatlerin de payı büyük.
Bugün Avrupa’nın en büyük ülkelerinden gelen peş peşe haberler ise koronavirüs salgınının Avrupa’yı tekrar avcuna aldığını kanıtlayan korkutucu detaylar içeriyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin
Koca, 20 Ağustos Türkiye Günlük Korona Tablosu’nu Twitter’dan paylaştı. Tabloya göre, son 24 saatte 1412 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 19 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 254 bin 520 bin, can kaybı 6 bin 58 oldu.

TEMASLILARA ULAŞMA ORANI %98.9

Bakan Koca, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “1Son 1 haftadaki ortalaması 1.245 olan yeni vaka sayımız, 1.400’ü geçti. Buna karşı, 3 Ağustos’ta 41 bin olan günlük test sayımız, 92 binin üzerinde. Filyasyon ekibi sayımız 9.344’a ulaştı. Temaslılara ulaşma oranımız %98,9. Hep birlikte vakaları düşürelim” dedi.