Sağlıkçılarımız DEPRESYONDA

Büyükşehirlerin tabip odalarının başkanları vaka sayılarının da, doluluk oranlarının da arttığı konusunda uyardı. Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç dört pandemi hastanesinin tamamının dolu olduğunu açıkladı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana ve Diyarbakır tabip odalarının başkanları salgınla ilgili son durumu Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’ye değerlendirdi.

Dr. Ali Karakoç başkentteki durumu şu sözlerle anlattı: “Bakanlığın açıkladığı 1500’lü rakamlar var ama bu rakam Ankara’nın rakamı bile değil. Vaka sayısı çok fazla, dört pandemi hastanesinin tamamı dolu, yatak kalmadı. Covid servisinde çalışan arkadaşlarımız her gün yeni servislerin Covid servisine dönüştürüldüğünü ve yetmediğini anlatıyor. Pandemi hastanelerinin önünde hastalar kuyrukta bekliyor. Çalışanlar da yıprandı. Temmuzda anket yaptık. Ankete katılan hekimlerin üçte biri tükendik diyor, sağlıkçıların üçte biri depresyonda olduğunu söylüyor, bütün bunlara rağmen Ankara’da sağlık çalışanlarının hiçbirine ek ödeme iki aydır yapılmıyor. Kamusal acil sağlık krizi yaşanırken iktidar, halen sağlık emekçilerini atamıyor, hukuk garabeti yaşanıyor.”

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ise İstanbul’da da vakaların arttığını duyduklarını belirterek 1 Haziran sonrası önlemlerin gevşeltilmesinin Ayasofya’nın açılışının ve sınavların bunda etkili olduğunu söyledi.