Azerbaycan’ın yanındayız….

Ermenistan’ın saldırılarının ardından , Türkiye’nin Azerbaycan’a desteği gecikmedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, “Ermenistan yine haddini aşmıştır, bu defa yanıtını sahada almaktadır. Sahada ve masada can Azerbaycan’ın yanındayız” ifadelerine yer verdi..
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Çözümsüzlükten fayda sağlayacağını düşünen Ermenistan yine haddini aşmıştır, bu defa yanıtını sahada almaktadır. Sahada ve masada can Azerbaycan’ın yanındayız.” ifadelerini kullandı..
AKAR: SALDIRGANLIKTAN DERHAL VAZGEÇMELİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada, “İşgalci Ermenistan ateşkes ihlaliyle Azerbaycan’a saldırmış ve yine bir provokasyon peşinde olduğunu göstermiştir. Kafkasya’da barış ve istikrarın en büyük engeli Ermenistan’ın saldırgan tutumudur ve bölgeyi ateşe atacak bu saldırganlıktan derhal vazgeçmelidir. Toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde tüm imkânlarımızla sonuna kadar Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin yanında olacağız. Ermenistan’ın bu alçak saldırısını şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarına tepki göstererek, “Uluslararası toplum Ermenistan’ı mahkum etmelidir. Türkiye bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edecektir” derken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Türkiye bu saldırılar karşısında Azerbaycan’ın yanındadır” ifadelerini kullandı