BÜYÜKŞEHİR’DEN TİŞÖRTLÜ “CORONAVİRÜS” FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN TİŞÖRTLÜ “KORONAVİRÜS” FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, artan Covid-19 vakalarına dikkat çekmek için Başkent’in 5 noktasında, “Koronavirüse Karşı Dikkat! Maske-Mesafe-Temizlik” yazılı binlerce tişört ve maske dağıttı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, konu ile ilgili olarak sosyal medyada yaptığı açıklamada “Gelin tişörtlerimizi gönüllü olarak üstünüzde taşıyın, hep birlikte salgınla mücadelemizi güçlendirelim” çağrısında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Koronavirüs salgınına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla tişörtler tasarlandı. Üzerinde “Koronavirüse Karşı Dikkat! Maske-Mesafe-Temizlik” yazan binlerce tişört Başkentlilere dağıtıldı.

Başkentlilerin yoğun olarak kullandığı AŞTİ, Dikimevi ANKARAY İstasyonu, Batıkent Metro İstasyonu ile Hacı Bayram-ı Veli Camii önü ve Güvenpark’ta dağıtılan tişört ve maskelere Başkentliler yoğun ilgi gösterdi. Tişört dağıtımının bir hafta boyunca devam edeceği belirtilirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, konu ile ilgili olarak sosyal medyada yaptığı açıklamada “Gelin tişörtlerimizi gönüllü olarak üstünüzde taşıyın, hep birlikte salgınla mücadelemizi güçlendirelim” çağrısında bulundu.

ANKARA ZABITASI’NDAN BAŞKENTLİLERE SALGIN UYARISI

Etkinliğe Kızılay Güvenpark’ta katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüsle mücadelesinin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Dağıtılan tişörtler ile vatandaşlarda farkındalık oluşturmak istediklerini söyleyen Koç, Covid-19 vakalarında görülen artışın kritik boyutlara ulaştığını hatırlatarak şöyle konuştu:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak salgının yayılım hızında görülen artış nedeniyle tüm önlemlerimizi ikiye katladık. Yanımıza belediyemizin doktorlarını ve iş sağlığı güvenliği uzmanlarımızı alarak iş yeri denetimleri yapıyoruz. Vatandaşlarımıza maske ve dezenfektan desteğinde bulunuyoruz. Bugün de Büyükşehir Belediyemizce yaptırılan ‘Koronavirüse Karşı Dikkat!’ tişörtlerimizi Ankara’nın 5 noktasında Başkentlilerle buluşturuyoruz. Vatandaşlarımızı kalabalık ortamlardan kaçınmaya, maskelerini sürekli olarak takmaya ve kişisel temizliğe uymalarını tavsiye ediyoruz. Birlikte başaracağız ve ‘6 Milyon Tek Yürek’ Ankara’yı bu illetten kurtaracağız”

KAMPANYA AMACINA ULAŞTI

Kampanyaya destek vererek dağıtılan tişörtleri giyen 7’den 70’e her yaştan Başkentli, bir yandan pandemi sürecinde tedbirlerin önemine dikkat çekerken bir yandan farkındalık etkinliği ile renkli anlar yaşadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin insan yoğunluğunun fazla olduğu 5 ayrı noktasında dağıtılan maske ve tişörtleri alan Başkentliler, uygulamadan dolayı Büyükşehir’e teşekkür ettiler.