BÜYÜKŞEHİR’DEN YENİ BARINAK MÜJDESİ HAYVANSEVERLERİ SEVİNDİRDİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN YENİ BARINAK MÜJDESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 100 civarında sokak hayvanına ev sahipliği yapan Gölbaşı Hayvan Barınağını tahliye etmek için gün sayıyor. Sokak hayvanlarının daha refah ve daha konforlu bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için Çankaya Karataş Mahallesi’nde 3 bin sokak hayvanı kapasiteli modern barınak inşa edilecek. Yeni yapılacak hayvan barınağının ihalesi ise 16 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Gönüllü hayvanseverlerle ortak çözüm projeleri geliştiren ve hayvan hakları konusunda kapsamlı çalışmalar sürdüren Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, sokak hayvanlarına yönelik sorunları çözüme kavuşturmak için tüm imkanlarını seferber ediyor.

İHALE 16 EYLÜL TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Gölbaşı Barınağında yaşayan 2 bin 100 sokak hayvanını, Çankaya Karataş Mahallesinde inşa edilecek yeni barınağa tahsis etmek için gün sayıyor.

Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarına daha refah ve konforlu bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla yeni hayvan barınağı yapımı için 16 Eylül 2020 tarihinde ihaleye çıkacak.

Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, hayvanseverleri heyecanlandıran yeni barınak projesi hakkında şu bilgileri verdi: “Bu bölgeye millet bahçesi yapılacağı için Gölbaşı Barınağına büyük yatırımlar yapamıyoruz. Ancak yeni barınağa taşınana kadar hayvanların daha rahat ortamda yaşamaları için iyileştirmelerimiz devam ediyor. Gölbaşı Barınağında yaklaşık 2 bin 100 hayvanın bakımını yapıyoruz. 16 Eylül’de Çankaya Karataş Mahallesi’nde yeni bir yaşam alanı oluşturmak için ilk adımı atacağız. Hayvanların daha rahat yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara yepyeni modern bir barınağa kavuşacak. Sincan’da kedi evi inşaatına da başladık. Ekim ayında da tamamlamayı planlıyoruz. Aynı zamanda yılbaşına kadar sahipli sahipsiz ayrımı yapmadan da kedi ve köpeklere ücretsiz olarak kuduz aşısı hizmeti vereceğiz.”

YENİ BARINAK MÜJDESİ HAYVANSEVERLERİ SEVİNDİRDİ

Sokak canlarına her koşulda sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi, 93 bin metrekare alan içerisinde bulunan ve 3 bin hayvan kapasitesi olan barınağın yapımı için çalışmalarını hızlandırdı. Barınak içerisinde, hayvan hastanesinden kısırlaştırma ünitesine, tek tırnaklı bakım ünitesinden anne yavru ünitesine, mama ünitesinden postoperatif (ameliyat sonrası bakım) alanlarına kadar çeşitli bölümlerde hayvanların hayatını kolaylaştıran birçok özelliği bünyesinde barındırıyor.

Gölbaşı Barınağını sık sık ziyarete gelen ve Büyükşehir’le ortak çalışmalar yürüten gönüllü hayvanseverler yeni yapılacak barınak hakkında sevinçlerini şu sözlerle ifade etti:

-Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Aylin Altun: “Gölbaşı barınağının bugünkü durumunu eskiyle kıyaslamak bile mümkün değil. Son derece iyi bir şekilde iyileştirmeler yapıldı. Seyfettin Başkanımız bize çok güzel bir müjde verdi. Biz bu ekibin gönüllerinin iyi niyetli olduğuna kanaat getirdik. O yüzden beklentilerimiz her zaman bir tık daha fazla oldu. Pandemi sürecinden dolayı planlarda bazı aksamalar ve gecikmeler oldu. Ama bugün burada gönüllülerle bir araya gelecek el ele verecek yöneticiler var. O yüzden kendimizi şanslı hissediyoruz. Bir muhatabımız var. Bu yüzden kendilerine teşekkür ediyorum.”

-Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Aynur Altun: “Derneğimiz kamu yararına kurulan bir dernektir. Büyükşehir Belediyesi ile sokakta bulunan hayvanların kısırlaştırılması ve yerine bırakma konusunda ortak çalışmalar yapıyoruz. Büyükşehir bu konuda çalışmalar yapıyor elini taşın altına koyuyor. Eskiyi yenilemektense yeni bir barınak yaparak daha çok hayvana daha güzel şartlarda hizmet sunmak güzel olacaktır.”

-Hayvan koruma gönüllüsü Mesut Cantürk: “Gönüllü olarak beslediğimiz 150’ye yakın sokak köpeğimiz var. Günlük olarak mamalarını, sularını veriyoruz, seviyoruz onları. Büyükşehir Belediyesi’nin de son 1 yıl içerisinde özellikle de pandemi döneminde çok güzel şeyler yaptığını biliyoruz. Özellikle de mama desteğinde bizi yalnız bırakmıyor. Birçok hayvan şu an hayattaysa Büyükşehir Belediyesi sayesindedir. Sayın Mansur Yavaş’a çok teşekkür ediyoruz.”