” Coronavirüs 3.dünya savaşının ortak düşmanıdır ”

TÜSİAV Başkanı SARITOPRAK, koronavirüs kontrole
alınmazsa, dünya çok büyük kaosa sürüklenecek !..

TÜSİAV Başkanı SARITOPRAK, 3.dünya
savaşının ortak düşmanı koronavirüstür…

Haber:(Halim Utlu)
Başta endüstri 4.0, verimlilik, patent, imalat sanayi, üniversite sanayi iş birliğinin tesisi, hukuk, eğitim, bilişim, teknoloji, sosyal sorumluluk gibi birçok konuda çalışmalar yürüten ve çok sayıdaki alanda farkındalık yaratmak adına 1995 yılında kurulan Türkiye Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli SARITOPRAK
” Dünya milletleri ortak düşmanları olan korona virüsü bertaraf etmek için, yoğun çaba harcamakta ve hemen hemen hepsi de korona virüse karşı aşı geliştirmek için, tüm imkanlarını kullanmaktalar. Bana göre tüm uluslar 3. dünya savaşını kazanabilmek için, küresel bir işbirliğine gitmeli ve imkanlarını, güçlerini ve kaynaklarını birlikte ortak akılla kullanmaları gerekmektedir.
Sadece ülkemiz değil, tüm insanlık 2020’de virüsü kontrol altına almak zorunda. Yoksa dünya bir kaosa doğru sürüklenecek ve virüsün uluslararası yayılımı süratle gerçekleşecek.”dedi.

Milletler, imkanlarını vatandaşlarını yaşatmak ve virüsü yok etmek için kullanıyor

Bütün dünyada global bir kriz haline gelen COVİD-19 salgınının, tüm ekonomileri olumsuz etkilediğini, dünyanın artık daraldığını, büzüldüğünü ve küçüldüğünü, milletlerin ellerindeki tüm imkanları vatandaşlarını yaşatmak ve virüsü yok etmek için kullandıklarına dikkat çeken ve bünyesinde 30 platform başkanlıkları oluşturan, Türkiye’nin duayen sivil toplumcusu TÜSİAV Başkanı SARITOPRAK,
” Bu global kriz; gıda, ilaç ve lojistik sektörleri hariç, bir çok sektörde küçülmelere neden oldu. Bir çok işyeri kapandı. On binlerce kişi işsiz kaldı. Türkiye de dahil olmak üzere, bir çok ülke vatandaşlarının asgari ihtiyaçlarını sağlayabilmeleri için, çeşitli ekonomik paketleri uygulamaya geçiriyorlar.
Tüm dünya milletleri ortak düşmanları olan korona virüsü bertaraf etmek için, yoğun çaba harcamakta ve hemen hemen hepsi de korona virüse karşı aşı geliştirmek için, tüm imkanlarını kullanmaktalar. Bana göre tüm uluslar 3. dünya savaşını kazanabilmek için, küresel bir işbirliğine gitmeli ve imkanlarını, güçlerini ve kaynaklarını birlikte ortak akılla kullanmaları gerekiyor.
Sadece ülkemiz değil, tüm insanlık 2020’de virüsü kontrol altına almak zorunda. Yoksa dünya bir kaosa doğru sürüklenecek ve virüsün uluslararası yayılımı süratle gerçekleşecek.” değerlendirmesinde bulundu..

Türk İş Dünyası,koronaya karşı “önce ülke ve devletimiz” parolasına sarılmalı

Ankara Sivil Toplum Meclisi İcra Kurulu Başkanlığının yanı sıra, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin Ankara Fahri Konsolosu da olan ve bir de ” İş Dünyasının Başarı Şifreleri” adlı bir de kitap yayınlayan SARITOPRAK, bugün yaptığı açıklamasını şöyle tamamladı;
” 3.dünya savaşının ortak düşmanı koronavirüstür. Bu zor günlerde Türk İş Dünyası olarak, karlılık ve yüksek kazanç hedeflerimizi bir kenara koymamız “önce ülkemiz ve devletimiz” parolasına sıkı sıkıya sarılmamız lazım.
Hepimiz aynı gemide gidiyoruz. Gemi su alırsa hep beraber batarız. İş dünyasını, finans dünyasını, esnafı, sanatkarı tüm üreten kesimi bu zor günlerde fedakarlığa ve özveriye davet ediyorum. Gün birlik ve beraberlik ruhu içinde, insanlığın ortak düşmanı korona virüse karşı mücadele günüdür. Ayakta kalma günüdür.”(Halim Utlu)