Koca: Salgında son kritik ayları yaşıyor olabiliriz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması düzenledi. “Bugün, biz ve dünya virüsün saldırısı karşısında baştakinden daha zor bir dönemdeyiz” diyen Koca, pozitif tanı konulmuş her hastanın, gerekli sağlık hizmetini “muntazam” şekilde aldığını savundu. İzolasyonda olması gerektiği halde dışarı çıkmaya teşebbüs eden yaklaşık 140 bin kişinin HES uygulamasıyla engellendiğini belirten Koca, “Görünen o ki bayramlar, düğünler, taziyeler, salgın sınavında başarısızlığa yol açan zamanlar oldu” dedi.

Faz-3 aşamasında olan 9 aşı olduğunu söyleyen Koca, “İngiltere, Almanya ve Çin uygulamayı başlatmış durumda. Sonu görülen salgında son kritik ayları yaşıyor olabiliriz” ifadelerini kullandı. Rusya’da geliştirilen bir aşıyla ilgili de başvuru olduğunu aktaran Koca, “Yapılan çalışmaların uygun olduğunu dosyadan anlıyoruz, Faz-3 için eksik tamamlandığında izin verilebilir” dedi.

Ankara’daki durumun kontrol altına alındığını söyleyen Koca, “Gelecek haftadan sonra bu stabilleşen Ankara’nın durumunun aşağı doğru düşeceğini rahatlıkla söyleyebilirim” dedi. Koca, sokağa çıkma yasağının söz konusu olmadığını, Bilim Kurulu’nun bu yönde bir tavsiyesi olmadığını da kaydetti.