Okullar 21 Eylül de AÇILACAK MI ?

Okulların 21 Eylül de açılıp açılmayacağı ile ilgili tartışmalar hızlandı. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler yüz yüze eğitimin ne zaman ve nasıl başlayacağını öğrenmek istiyorlar. Daha önce yapılan açıklamalarda yüz yüze eğitim için 21 Eylül tarihine işaret edilmişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ailelerin tercihine göre, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinden başlayarak okulların açılacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca okulların 21 Eylül’de açılması üzerine sorulan soruya şöyle yanıt verdi;

“1. ve 2. sınıf ve 8. ve 12. sınıfla ilgili düzenlemeyi muhtemelen gelecek hafta konuşmuş oluruz. Daha çok 1. sınıfların alışması açısından 2+5 şeklinde sayıyı azaltarak yani 2 gün devam 5 gün okula gitmeme şeklinde bir uygulama gündeme gelebilir. Önümüzdeki hafta bunu daha netleştirmiş oluruz.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “21 Eylül’de belirli sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatacağız. Şu anda bununla ilgili bir değişiklik yok.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yüz yüze eğitim konusunda, “Bütün halkımız şunu bilsin. Biz hiçbir çocuğumuzu ya da öğretmenimizi riske atan bir karara imza atmayız.” dedi.
Eğitim-Sen, ise yüz yüze eğitimin gerçekleşmesinin şu an mümkün olmadığını belirterek 171 okulda Covid-19 vakası ya da hasta temaslı çalışana rastlandığını duyurdu.

Covid-19 salgını nedeniyle marta ayından beri kapalı bulunan okullarda 21 Eylül’de yeniden yüz yüze eğitime başlayacağı açıklanmıştı. Ancak hızla artan vaka sayılarının eğitimi nasıl etkileyip etkilemeyeceği konusunda tartışma yaratmıştı.

Yazılı açıklama yayınlayan sendika, Sağlık Bakanlığı’nın güz döneminde üniversitedeki derslerin uzaktan yapılmasını istemesinin, durumun ciddiyetini ortaya koyduğu dile getirildi.

Yüz yüze eğitime en kısa sürede başlanmasının hedeflenmesinde geniş bir uzlaşı oluştuğu aktarılan açıklamada, “Ancak, salgının kısmi de olsa baskı altına alınamadığı, eğitim kurumlarında yeterli ve gerekli önlemlerin alınmadığı koşullarda bunun gerçekleşmesi mümkün değildir” ifadelerine yer verildi.