“TÜRKİYE EN HAKLI DAVASINDA YALNIZ KALDI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarının karşısına çıkan Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu, görüşmede ittifak konusunun gündeme gelip gelmediğiyle ilgili soruya karşılık, bunun bir hayırlı olsun ziyareti olduğu yanıtını verdiler.

Bir hayırlı olsun ziyareti yaptıklarını açıklayan Kılıçdaroğlu “Bu bir hayırlı olsun ziyaretiydi. İttifakla ilgili bir şey konuşulmadı” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu da görüşme ile ilgili “Bu ziyaretler umarız Türk siyasetinde yeni bir çizgiyi açar” diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarıyla birlikte Türkiye’nin, dünyanın sorunlarını, ekonomiyi değerlendirdik. Sayın Genel Başkan, Gelecek Partisi’nin görüşlerini de dile getirdi. Ortak söylem oluşturmamız da önemliydi. Biz Türkiye’de herkesin düşüncesini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye özlemini dile getirdik” dedi.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ise, “Bölgemizde ve ülkemizde büyük değişimlerin yaşandığı dönemde, herkesin hissettiği husus siyasilerin bir araya gelmesi, görüş alışverişinde bulunmasıdır. Son dönemde öylesine bir siyasi atmosfer hakim ki siyasilerin sohbet etmesi, konuşması olağanüstü bir durummuş gibi kutuplaştırıcı bir dil hakim oluyor. Sayın Genel Başkanı’nın partimize ziyareti güzel bir başlangıç. Yeni dönemde otorite rejimlerle, demokratik çizgilerin mücadele ettiği bir süreç yaşanırken, Covid sonrası döneme ilişkin tartışmalar sürerken, bütün siyasi liderlerin görüşmesini zaruriyet olarak görürüz. Başta Doğu Akdeniz olmak üzere kritik süreçten geçiyoruz. Bizim şimdi yapmamız gereken sık sık ziyaretlerle görüşmelerle bir siyasi çizgi takip etmektir. CHP, Türkiye’nin en eski partisidir. Biz Gelecek Partisi olarak da bütün toplumu kuşatıcı bir siyaset oluşturmaya çalışıyoruz. İl kongrelerimizi tamamlayıp, ekim ayında büyük kongremizi yapacağız. Ziyaretleri dolayısıyla teşekkürlerimi iletiyorum, bundan sonra da her süreçte istişarelere devam etme kararlılığı içindeyiz” ifadelerini kullandı.