Coşkuyla kutladık

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 97. yılı bütün yurtta coşkulu törenlerle kutlandı.

ÇANKAYA’DA GÖRKEMLİ CUMHURİYET KUTLAMASI

Çankaya Belediyesi Cumhuriyet’in 97. yılını ilçenin dört bir yanında coşkuyla kutladı. Çankaya’yı bayraklarla, Atatürk posterleriyle ve Cumhuriyet taklarıyla süsleyen Belediye, parklarda ve caddelerde düzenlenen bando konserleriyle de vatandaşlara bayram coşkusu yaşattı.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yılı Çankaya’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Sabahın erken saatlerinde Çayyolu Atapark’ta başlayan kutlamalar gün boyu sürdü ve akşam saatlerinde Kuğulupark’ta sona erdi. Çankaya Belediyesi ayrıca cumhuriyetin 97. yılına armağan olarak Çiğdem Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Mustafa Kemal Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’ni hizmete açtı. Çankaya Belediyesi, Bahçelievler 7. Cadde, Anıtpark, Dikmen Ahmed Arif Parkı ve Kuğulupark’ta bando konserleri ve Cumhuriyet Otobüsü ile vatandaşlara Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşattı. Vatandaşlar, pencerelerde ve sokaklarda ellerinde bayraklarla kutlamalara katıldı ve bandoya eşlik etti.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ilk olarak Çayyolu Atapark’ta düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine katıldı. Taşdelen, burada yaptığı konuşmada, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkmanın lafla değil çalışmayla olacağını vurgulayarak, “Dört iklimin olduğu güzel bir ülkede yaşıyoruz. Bu güzel ülke bundan 100 yıl önce bağımsızlık mücadelesini vermiş ve ‘Bağımsızlık Benim Karakterimdir’ diyen Atatürk önderliğinde emperyalizme karşı boyun eğmemiştir. Atatürk, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ demiş ve Cumhuriyet’i ilan etmiş. Ne kadar şanslı bir milletiz ki hem askeri anlamda hem siyasi anlamda yaptığı bütün devrimlerle Mustafa Kemal Atatürk gibi bir önderimiz var. Daha aydınlık günlerde bu güzel bayramımızı kutlayacağımıza yürekten inanıyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk aydınlığı” diye konuştu. Başkan Taşdelen, Atapark’taki törenden sonra Zafer Anıtı’nda düzenlenen törene katıldı.

YA BİR YOL BULACAĞIZ YA BİR YOL YAPACAĞIZ
Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, Cumhuriyetin 97. yılına armağan ettiği Çiğdem Mahallesinde yapılan Mustafa Kemal Atatürk Spor Merkezi’nin açılışını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla birlikte yaptı. Taşdelen, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün her sözü, her vecizesi çok anlamlı. Ama bir sözü bizim için çok önemli ‘Yalnız bir tek şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmak’ diyordu Atatürk. Ulu Önderimizin bu sözü rehberliğinde 6 buçuk yıldır Çankaya’da Çankaya Belediyesi tarihinin en büyük yatırımlarını hayata geçiriyoruz. Çünkü inanıyoruz ki cumhuriyete sahip çıkmak, Atatürk’e O’nun ilke ve devrimlerine sahip çıkmak için çalışmamız gerekiyor. Sadece lafla sözle değil icraatla, üreterek halkımıza hizmet ederek, çalışarak Cumhuriyete sahip çıkacağımıza inanıyoruz. Pandemi, gelirlerin düşmesi hiçbir şey bizim için bir gerekçe, mazeret olamaz. Halkımız bize inanıp bu görevleri bize veriyorsa biz ‘ya bir yol bulacağız ya bir yol yapacağız’ diyerek çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.
Tesisimizin yapımı tamamlandığında adını ne koyacağımızı halkımıza sorduk. Halkımız isim önerilerini bize iletti ve halkımız dedi ki; ‘Bu tesisin adı Mustafa Kemal Atatürk olsun’. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete açıyoruz. Bu tesisimizin Cumhuriyetimizin 97. Yılına armağan olsun. Mustafa Kemal Atatürk çağları aşan bir lider, devrimci. O’nun yolundan O’nun izinden gitmek hepimiz için onur vesilesi. Çağdaş uygarlığı hedef gösterdiği için bilimi ve aklı bize rehber olarak gösterdiği için bu kuşaktan kuşağa devam edecek ve Atatürk’ün ilk ve devrimleri kuşaklar boyu yaşayacak. Çankaya’da hizmetler devam edecek Çankaya’da hizmet kervanı asla durmayacak. Önümüzdeki 3 yıl içinde Çankaya, yeni tesisleriyle, Çankaya Evleriyle, kreşleriyle, parklarıyla, spor merkezleriyle, kültür merkezleriyle yine yatırımda lider olmaya devam edecek. Seçimlerde söz verdiğimizden daha fazlasını yapacağız.”

ÇAĞDAŞ SANATLARDAKİ TÖREN
Cumhuriyetin 97. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kitap ve oyun seti tanıtım toplantısı Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapıldı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in de katılımıyla düzenlenen etkinlikte, Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel’in “Benim Atatürküm” kitabı, Ankara Kent Tarihi Araştırmacısı Dr. Koray Özalp’in hazırladığı “Türkiye Büyük Millet Meclisleri ve 23 Nisan Bayram Kutlamaları” eseri ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu’nun çocuklar için hazırladığı “Yaşasın Cumhuriyet” oyun seti tanıtıldı.

Cumhuriyetin 97. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kitap ve oyun seti tanıtım toplantısı Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlendi. “Benim Atatürküm” ve “Türkiye Büyük Millet Meclisleri ve 23 Nisan Kutlamaları” kitapları ile “Yaşasın Cumhuriyet” oyun setinin tanıtıldığı etkinliğe Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ev sahipliği yaptı.

“Cumhuriyet Mustafa Kemal Atatürk demek, çağdaşlık demek ve bizi biz yapan her şey demek” sözleriyle konuşmasına başlayan Taşdelen; “Cumhuriyet tarihimize sahip çıkan ve yaşatan eserleri hazırlayan Sevgi Özel, Dr. Koray Özalp ve Işık Kansu’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

TAŞDELEN: “AMACIMIZ ÜLKEMİZİ ÇAĞDAŞ UYGARLIK SEVİYESİNE TAŞIMAK”

Bu eserlerin hiçbir yerde bulunamayacak fotoğraflar ve hatıraları barındırdığı için çok değerli olduklarını belirten Taşdelen; “Bunların yaşaması gerekiyor. Çünkü bunlar cumhuriyete nasıl sahip çıktığımızı, Kurtuluş Savaşı’nı, Ankara Hükümeti dönemini çok daha güzel şekilde anlamamıza katkı sunuyor. Bizim tek bir amacımız var, o da Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşımaktır. Cumhuriyetimizin 97. Yılını kutluyorum” diye konuştu.

Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel ise cumhuriyetin ve değerlerinin zamanında yeterince savunulamadığını belirterek; “Maalesef laiklikle, cumhuriyetle ve Atatürk ile kavgası olanlar o boşlukları doldurdular” dedi. Benim Atatürküm adlı kitabını çocuklar için yazdığını söyleyen Özel, “Atatürk’ün bütün yaşamını, bütün savaşımını çocukların anlayabileceği şekilde anlatan sanıyorum tek kitap bu ve bu kitabımla çok övünüyorum. Çalışmamda desteklerini esirgemeyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e de teşekkür ediyorum” dedi.

DAHA ÖNCE BİLİNMEYEN BELGELERDEN OLUŞUYOR

Ankara Kent Tarihi Araştırmacısı Dr. Koray Özalp de hazırladığı “Türkiye Büyük Millet Meclisleri ve 23 Nisan Kutlamaları” eserinin bugüne kadar yazılanların dışında bir eser olması için çalıştığını söyleyerek; “Az bilindiğini düşündüğüm ve belki de hiç bilinmeyen bilgileri sizlerle paylaşmak istedim ve kişisel arşivimdeki fotoğraf ve belgelerden yararlanarak hazırladım. Bunun yanı sıra dönemin tanıklarının anıları, kamu-özel kurum arşivlerindeki yazılı ve görsel malzemeler kitabın içeriğini oluşturdu” açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş ise çocukların aydınlanmasının önemine değinerek, bu eserlerin bu amaca çok iyi hizmet ettiğini söyleyerek eser sahiplerine ve Alper Taşdelen’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Özel, Özalp ve Eş’e Çankaya Belediyesinin Ulusal Egemenliğin 100. Yılı hatırasına hazırladığı plaketi verdi.

…ARTVİN VE İLÇELERİNDE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
BAŞLADI.
Artvin ve İlçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97 yılı kutlamaları başladı
Haber:Hayati Akbaş
ARTVİN- Artvin ve İlçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97 yılı kutlamaları
başladı
Artvin’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor
Artvin’de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97. yıl dönümü kutlamaları,
çelenk sunma töreniyle başladı.
Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen törene, Artvin Valisi Yılmaz Doruk,
Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran, Artvin Belediye Başkanı
Demirhan Elçin, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları
temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Tören, protokoldekilerin kurumları adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının
ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Hopa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları kapsamında çelenk sunma
töreni gerçekleşti.
Hopa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Hopa
Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Garnizon Komutanı Çağlar Alaçam, Belediye
Başkanı Taner Ekmekçi, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Çörek, Kurum Amirleri, siyasi
parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlarımızın katılımı ile çelenk sunma
töreni gerçekleşti.
Çelenk sunma töreninin ardından Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat ve
protokol üyeleri ilçe esnaflarına ve vatandaşlara bayrak dağıttı.
Bayrak dağıtımının ardından ilçede Cumhuriyetimizle yaşıt olduğu tespit edilen
ninelerimiz ve dedelerimiz evlerinde kurum amirlerimizce ziyaret edildi. Hopa
Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat Esenkıyı Köyünde ikamet eden Cumhuriyet çınarı
Ayşe Adalı nineyi ziyaret ederek hal ve hatırını sordu. Aile yakınlarından Ayşe
ninemizin sağlığı ve ihtiyaçlarıyla ilgili bilgi aldı.
Arhavi’de kutlamalar Çelenk sunumu ile başladı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 97. Yılı yapılan etkinliklerle kutlanıyor.
Arhavi’deki kutlama programı protokol mensupları ve vatandaşların katılımıyla
Atatürk anıtına önünde gerçekleştirilen programla başladı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” diye
nitelendirdiği ve Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez değer olan
Cumhuriyet’in 97. yılı, Arhavi’de törenlerle kutlanmaya başlandı.
Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen programa İlçe Kaymakamı Kamil Güzel,
Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Garnizon Komutanı Garnizon Komutanı
Mehmet Ali Emirhan Uysal, İlçe Emniyet Müdürü Sefer Yerebakan, İlçe Jandarma
Komutanı Engin Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, Cumhuriyet
Halk Partisi Arhavi İlçe Başkanı Erkan Özyazıcı, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum
ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,
öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törende Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın
çelenkleri sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 29 Ekim
Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Atatürk anıtı önündeki
program son buldu.