”Ne erken seçimi ya?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”nde konuştu. Yeni eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan “Üniversitelerde yüz yüze eğitimi en kısa sürede başlatmayı hedefliyoruz” dedi.

Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle:

-Uzaktan eğitim tecrübesi önemli ancak örgün eğitimin yerini tutmaz. En kısa sürede üniversitelerde yüz yüze eğitimi başlatmayı hedefliyoruz

İllerimizdeki üniversitelerimiz, tek tip bir eğitim yapmak yerine şehirlerinin ve bölgelerinin ihtiyaçları doğrultusunda şekillenmeye başladılar.

Artık siyasetten, ekonomiye kadar her alanda küresel bir güç haline gelen Türkiye gerçeği var. En büyük ihtiyacımız yetişmiş insan gücüdür. İnsan kaynağımızda ciddi açığımız bulunuyor. Bakanlıklarımızın bu konuda çalışmaları bulunuyor. Ancak arzu ettiğimiz yere gelebilmiş değiliz.

ERKEN SEÇİM

Çıkıyorlar erken seçim diyorlar. Ne erken seçimi ya? Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde belirlenen zamanın dışında erken seçime gidilir? Bunlar kabile devletlerinin işleridir. Gelişmiş, gelişmekte olan bir ülkede böyle bir şeyi göremezsiniz