SAHTE İÇKİ ÖLÜM SAÇIYOR

İçkiye yapılan zamlar sonrası , fahiş bir şekilde artan fiyatlar karşısında durumu fırsat bilenler sahte içki üretimine hız verdiler.
Yasa dışı yoldan kazanç elde etmek amacıyla üretilip satılan sahte içki can almaya devam ediyor.
İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın ve Kırıkkale’de, 9 Ekim’den bu yana sahte içkiden zehirlendiğini belirtilen 34 kişi yaşamını yitirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube ekipleri, kozmetik ürün imalatı bahanesiyle sahte içki üreten iş yerine baskın düzenledi. Baskında 6 ton kaçak içki ele geçirildi.
ÖNCE KIRIKKALE
Kırıkkale’de 9 Ekim’de sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle Yüksek İhtisas Hastanesine başvuran 8 kişiden 7’si hayatını kaybetti, 1 kişinin yoğun bakım ünitesindeki tedavisi ise sürüyor.

İzmir’de 9 Ekim’den bu yana çeşitli hastanelere başvuran 34 kişi de sahte içkiden zehirlendiklerinden şüphelendiklerini ifade etti. İzmir’de yaşamını yitirenlerin sayısı 16’ya ulaştı. Diğer hastaların tedavisine devam ediliyor.

Mersin’de de hastaneye başvuran 13 kişiden 5’i vefat etti. Çeşitli hastanelerdeki 8 kişinin tedavileri sürüyor.

İstanbul’da sahte içkiden zehirlendiklerinden şüphelenilen 4 kişiden 1’i öldü. Tedavisi süren 3 kişiden 2’sinin ise solunum cihazına bağlı olduğu öğrenildi.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde sahte içkiden zehirlendiği iddia edilen 1 kişi ölürken, 1 kişi de hastaneye kaldırıldı.