ERMENİSTAN SİVİLLERİ VURUYOR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cebrail kentinin ve birkaç köyünün işgalden kurtarıldığını duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı’ndan da, “Azerbaycan güvenilir kaynaklarından alınan bilgilere göre; Azerbaycan ordusu Büyük Mercanlı, Maralyan ve Şeybey köylerinden sonra Karabağ bölgesinde kritik öneme sahip Cebrail kentini de işgalden kurtardı” açıklaması yapılmıştı.
MSB’den yapılan yazılı açıklamada, “Azerbaycan güvenilir kaynaklarından alınan bilgilere göre, Azerbaycan ordusu Büyük Mercanlı, Maralyan ve Şeybey köylerinden sonra Karabağ bölgesinde kritik öneme sahip Cebrail kentini de işgalden kurtardı.” bilgisi paylaşıldı.
ERMENİSTAN SİVİLLERİ VURUYOR
. Ermeni askeri grupların, Azerbaycan’ın Gence şehrini, işgal altındaki Karabağ’da Fuzuli bölgesini, Ağdam ve Terter köylerini bombaladığı bildirildi. Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı bu alçak saldırıda 1 sivilin hayatını kaybettiği 4 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Türkiye saldırıya sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı, “Bu saldırılar, Ermenistan’ın içine düştüğü çaresizliğin ve insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesidir” açıklaması yaptı.