”Vaka- Hasta” derken DSÖ den Türkiye’ ye önce ÖVGÜ, sonra uyarı

Türkiye ”vaka- hasta” sayılarıyla ilgili Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı verileri tartışırken, Dünya Sağlık Örgütü’nden Türkiye’nin corona virüsü mücadelesine övgü geldi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yalnızca semptom gösteren hasta sayılarını açıkladıklarını söylemesi sonrası, Türkiye’de corona virüsü vakalarıyla ilgili tartışma sürerken Dünya Sağlık Örgütü’nden açıklama geldi.

DSÖ Avrupa Bölge Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi, Türkiye’nin semptom göstermeyen kişiler de dahil olmak üzere tarama testlerini yapabilmek amacıyla nisan ayındaki günlük test kapasitesini ağustos ayından itibaren üç katına çıkarmasını ve virüsün yayılmasını önleme stratejisini takdire şayan bulmaktadır. Bu sayede, herhangi bir semptom göstermeyen kişiler de dahil sağlık sisteminin daha fazla insana ulaşabilmesi mümkün olmaktadır. Risk altındaki bireyler, şüpheli ve olası vakalar ve teyit edilen vakaların yakın temaslıları test açısından önceliklendirilmektedir” ifadeleri yer aldı.
KOCA: PAYLAŞMAYA HAZIRIZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, DSÖ’nün Türkiye’yi takdir eden açıklaması için teşekkür etti. Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “DSÖ Avrupa bölgesinde Covid-19 veri raporlamasını uyumlu hale getirmek için yayınladığı basın bildirisi ile virüsün yayılmasını önleme stratejimizi takdir etti. Türkiye bu konuda da deneyimini paylaşmaya hazır. Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge’ye teşekkürler” ifadelerini kullandı.