Aziz Yıldırım beraat etti

Futbolda Sözde Şike Davası’nda Aziz Yıldırım ve diğer sanıklara beraat kararı!

Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan “futbolda şike” iddialarına yönelik davada, karar çıktı. Eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, eski Fenerbahçe yöneticilerinden Şekip Mosturoğlu, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ve eski futbolcu Ümit Karan’ın da arasında bulunduğu toplam 23 sanık hakkında şike ve teşvik primi suçlarından beraat kararı verildi. İki sanık hakkında ise farklı suçlardan ceza verildi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin usul eksikliği nedeniyle bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan “futbolda şike” davasında karar çıktı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde haklarındaki hüküm verilen sanıklar eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın bulunduğu 5 sanık ile aralarında Şekip Mosturoğlu, Ümit Karan ve Mecnun Otyakmaz’ın bulunduğu 20 sanık hakkındaki davalar ayrı ayrı görüldü.

Mahkeme ilk olarak eski Fenerbahçe yöneticilerinden Şekip Mosturoğlu, Ümit Karan ve Mecnun Otyakmaz’ın bulunduğu 20 sanıklı davayı ele aldı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ise her iki duruşmaya izleyici olarak katıldı. Duruşmada, Hazine ve Maliye Bakanlığı avukatı katılma talebinde bulundu. Sanık avukatları bu talebin reddini talep etti. Mahkeme ise; Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın katılma talebini reddetti. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, 19 sanık hakkında şike ve teşvik primi suçlarından delil yetersizliğinden beraat istedi. Sanık Hakan Karaahmet hakkında ise “Konut dokunulmazlığı ihlaline azmettirme” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis talep etti. Söz verilen sanıklar da beraatlerini talep etti. Mahkeme kısa bir aranın ardından Mecnun Otyakmaz, Ümit Karan ve Şekip Mosturoğlu’nun arasında bulunduğu 19 sanığın “şike ve teşvik primi” suçlarından beraatine karar verdi. Sanık Hakan Karaahmet’e ise “İşyeri dokunulmazlığı ihlaline azmettirme” suçundan 6 bin TL adli para cezası verildi.