CEZALARINI BULDULAR

Fetullahçı terör örgütünün 15 temmuz gecesinde kritik nokta ve üsleri ele geçirerek başlattığı ve yüzlerce vatandaşımızı şehit edip yaralamasıyla ilgili darbe girişimi davasında karar duruşması yapıldı.Teröristbaşı Fetullah Gülen ve Akıncı Üssü’nde darbeyi yöneten isimler Adil Öksüz, Kemal Batmaz ve diğer sivil imamların aralarında bulunduğu yüzlerce FETÖ’cü için karar verildi. Sabah saat 10’da başlayan duruşmada Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Harun Biniş ve Nurettin Oruç’a 79’ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
Bu sabah saat 10.00’da başlayan Akıncı Üssü davasının karar duruşması yaklaşık yarım saat sürdü ve mahkeme başkanı kararları açıkladı. Ayrıca sanıklar hakkında verilen cezalardaki kanun maddelerini tek tek okudu. Özellikle o gece Akıncı’da bulunan sivil isimler ve Ankara’ya bomba yağdıran pilotlar rekor cezalar aldı.

KARARLARIN OKUNMASI 30 DAKİKA SÜRDÜ

Mahkeme Başkanı, 30 dakika boyunca sanıklar hakkında verilen kararı okudu. Son dakika kararlarının açıklanmasının ardından duruşma sona erdi. Duruşmanın ardından tutuklu sanıklar cezaevine gönderildi.