ÇSM’DE MEKSİKA ÖLÜLER GÜNÜ SERGİSİ

ÇSM’DE MEKSİKA ÖLÜLER GÜNÜ SERGİSİ

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde “Meksika’da Ölüler Günü” fotoğraf sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Her yıl Kasım ayında Meksika’da düzenlenen Ölüler Gününde sevdiklerini anmak için bir araya gelen insanların festival havasında geçen günlerinin fotoğraflandığı Meksika’da Ölüler Günü fotoğraf sergisi Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde açıldı.
Meksikalıların ölümle ilgili bakış açılarını ortaya koyan fotoğraf sergisi, Meksika’nın kültürel mirasının en önemli özelliklerinden biri olan ve UNESCO tarafından insanlığın somut olmayan kültürel mirası olarak tanınan ölüler günü kutlamalarının yarattığı farklı anları ve mekanları yansıtıyor.
Meksikalıların ölümle ve ölüleriyle olan ilişkilerini temsil eden dünyayı anlatmayı amaçlayan sergide festivalin renkli dünyası sanatseverlerle buluşuyor. Meksikalıların ölen yakınlarını hep güzel hatırlamaları için düzenlenen festivalde ortaya çıkan renkli karelerden oluşan fotoğraf sergisi 29 Kasım’a kadar görülebilecek.