EGİAD dan Depremzedelere yardım

İzmir’de 6.6 büyüklüğünde meydana gelen Depremin ardından EGİAD İş dünyası zarar görenlere yardım konusunda harekete geçti. Yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı yaralılara şifalar dileyen Ege Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Mustafa Aslan, tüm İzmirlilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Deprem sonrasında yönetim kurulu ile hemen harekete geçen EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan, üyeleri ile koordine olarak yardım destek paketi hazırlıklarını başlattı. Aslan “İzmir bu korkunç sınavın üstesinden gelecektir, her türlü yardıma hazırız. Depremin ardından destek için yetkililere ulaştık. Bilgi aldık ve hemen koordine olduk. Başta gıda olmak üzere birçok ihtiyaç maddesini belirleyerek harekete geçtik. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara şifalar diliyoruz”dedi.

Deniz Feneri Derneği, İzmir için harekete geçti!
Deniz Feneri Derneği, İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle bölgeye yardım malzemesi gönderdi.

Dernekten yapılan açıklamada, depremin ardından genel merkez binasında kriz masası oluşturulduğu, kurumun Ege, Antalya ve Afyon Temsilciliği’nden 15 kişilik acil yardım ekibinin afetin vurduğu bölgelere sevk edildiği belirtildi.

Derneğin, battaniye, kuru gıda, meyve suyu, kek, sıcak çorba ve su ikramının yanı sıra hijyen malzemeleri götürerek afetzede vatandaşların yaralarını sarmak için bölge halkının hizmetinde olacağı aktarılan açıklamada, afet bölgelerinde kriz sona erene kadar bölge halkına yardımların sürdürüleceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, “İzmir’de bulunan Ege Bölge Temsilciliği’mizin lojistik depolarından ilk etapta battaniye, kuru gıda, çocuk kışlık montları, su, kek, hijyen malzemeleri depremzedelere dağıtmak için depremin vurduğu ilçelere doğru yola çıkardık. Ayrıca Sancaktepe Belediyesi’nden temin edilen mobil ikram aracıyla da sıcak çorba dağıtılmaya başlandı.” ifadelerini kullandı.

AFAD koordinasyonunda bölgede insani yardım çalışmalarına katılacaklarını aktaran Cengiz, deprem bölgesinde yaraları sarmak adına devlet ve STK’lar canla başla çalışıyor dedi.