Faiz Artışı Bekleniyor!

Merkez Bankasından Gelecek Yeni Karar ile Faiz Artışı Bekleniyor!

Merkez Bankası, 22 Ekim’de gerçekleşen son PPK toplantısında politika faizini sabit bırakma kararı almıştı. Bu karardan sonra bankalar, artan fonlama maliyetleri nedeniyle kredi faiz oranlarını yükseltmeye başladı. Kredi faiz oranlarına paralel olarak vadeli mevduat faiz oranları da arttı.

Vadeli mevduat faiz oranları enflasyonun üzerine çıkmasıyla birlikte tekrar cazip hale gelmeye başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan HangiKredi CEO’su Oray Durmazoğlu, Merkez Bankasının 19 Kasım’da gerçekleştireceği PPK toplantısında alınacak olası bir faiz artırımı kararıyla mevduat faizlerinin daha da artabileceğini söyledi.

“Merkez Bankasının 19 Kasım’da gerçekleştireceği Para Politikaları Kurulu toplantısında beklenen faiz artış kararı, yılın son çeyreğinde piyasa faizlerinin de artmasına neden olacak. Koronavirüs’e karşı ekonomik önlemler kapsamında kamu bankalarının öncülüğünde haziran ayından beri faiz indirimleri söz konusuydu. Ağustos itibari ile tüm kredi türlerinde faiz oranlarının artmaya başladığını gözlemliyoruz. Merkez Bankasının alacağı yeni bir olası faiz artırımı kararı bankaların faiz oranlarını da etkileyecek. Alınan mevcut kararların ardından mevduatta %15’e varan vadeler söz konusu. İlerleyen günlerde bu oranın daha da yükselmesini bekliyoruz. Mevduat faiz oranlarındaki artış tüketiciler için döviz yatırımına alternatif bir yatırım fırsatı sunuyor. Faiz artışı ile ilgili mevduat birikimi olan tüketiciler için bir fırsattan söz ederken kredi çekmeyi düşünen tüketiciler için de hızlı bir karar verme sürecinden bahsedebiliriz. Bu noktada yine tüketicilere HangiKredi’nin Akılcı Kredi mottosunu hatırlatarak ihtiyacınız yoksa kredi çekmeyin, bütçenize uygun aylık vade belirleyerek kredinizi kısa bir zamana yayın diyoruz.