İRAN’ LI BİLİM ADAMINA SUİKASTİN SORUMLUSU İSRAİL

İran’ın dini lideri Ali Hamaney’in baş danışmanı, ülkenin en kıdemli nükleer bilim insanı Muhsin Fahrizade’nin öldürülmesine ‘hesaplanmış ve kararlı’ bir yanıt verileceğini söyledi.
Batı ve İsrail hükümetleri tarafından uzun süredir gizli bir nükleer silah programının başını çektiğinden şüphelenilen Fahrizade, Cuma günü Tahran yakınlarındaki bir otoyolda pusuya düşürülüp arabasında öldürülmüştü.

İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi başkanı ve Hamaney’in baş danışmanlarından biri olan Kemal Harrazi verdiği bir demeçte şunları söyledi: “Şüphesiz İran, İran milletinden Şehit Mohsen Fakhrizadeh’i alan suçlulara hesaplı ve kararlı bir cevap verecektir.”

İran’ın dini ve askeri yöneticileri cinayetten, İslam Cumhuriyeti ile uzun süredir arası iyi olmayan, İsrail’i sorumlu tuttu. İran geçmişte de İsrail’i İranlı nükleer bilim insanlarını öldürmekle suçlamıştı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun ofisi cinayetle ilgili yorum yapmayı reddetti. İsrail kabine bakanı Tzachi Hanegbi ise bunu kimin gerçekleştirdiğini bilmediğini söyledi.
Kaynak:dİKEN.COM