‘Vatandaşa acı reçete, yandaşa milyarlar‘

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘yarım yamalak’ tedbirler yerine 14 günlük ‘tam karantina’ya gidilmesi gerektiğini söyledi.
İYİ Parti lideri Akşener Partisinin gurup toplantısında yaptığı konuşmada , sözü sokağa çıkma yasakları ile yeni alınan önlemler getirdi: “Buradan iktidara sesleniyorum; pandemi kontrolden çıkmış görünüyor. Özellikle İstanbul’daki tablo tam bir felaket. Söz konusu olan, vatandaşlarımızın canı. Burada başka hesaplar yapılmaz. Hele siyasi hesap hiç yapılmaz. Çok geç olmadan, uzmanlara kulak verin. Akla, bilime kulak verin. Dün akşam açıkladığınız yarım yamalak tedbirler yerine hiç vakit kaybetmeden, 14 günlük kesintisiz bir sokağa çıkma kısıtlaması ilan edin.”

‘Her koşulda partiliyorlar’

İYİ Parti lideri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonomi ve hukukta reformlar yapılacağını yönündeki sözlerini, “Sayın Erdoğan’ın ve arkadaşlarının enteresan bir alışkanlığı var… Sürekli müjde vermeye bayılıyorlar” diyerek andı.

Akşener, “Memleket ne kadar kötü durumda olursa olsun, onlar her koşulda partiliyorlar. Sürekli bir düğün dernek havası içindeler” ifadesini kullandı.

İYİ Parti lideri şöyle devam etti: “Damat, Hazine ve Maliye bakanı oldu, haydi eller havaya. Damat istifa etti, haydi eller havaya. Faizleri düşürdük, haydi eller havaya. Faizleri artırıyoruz, haydi eller havaya. Euro 10 lira oldu, ‘yaşasın rekabetçi kur.’ Euro 9 liraya indi, ‘yaşasın kurla mücadelemiz.’ Devlet mi yönetiyorlar, oynamaya bahane mi arıyorlar belli değil.”

’19’uncu yılında, aklına daha yeni gelmiş‘

Akşener, konuşmasına şöyle devam etti: “Sayın Erdoğan, geçen hafta bir müjde daha verdi. İktidarının 19’uncu yılında, aklına daha yeni gelmiş, ekonomi ve hukuk reformu yapacakmış. Bir de bunu, öyle bir müjdeliyor ki… Sanki ekonomiyi de, hukuku da kendisi keşfetmiş. Sayın Erdoğan, ne büyük bir keşif yaptın sen öyle ya… 19 yılın sonunda, ekonomi ve hukuk kelimelerini aynı cümle içinde kullanmayı başardın. Covid aşısını bulan, Türk bilim insanlarını gölgede bıraktın. Dünya kamuoyunun aklını başından aldın. Vatandaşımız için küçük, ama senin için çok büyük olan, adeta Nobellik bu adım için, seni yürekten tebrik ediyorum.

‘Vatandaşa acı reçete, yandaşa milyarlar‘

Daha dövizdeki artıştan, vergi avantajlarından ceplerine girecekleri söylemiyorum bile… Vatandaşa acı reçete, yandaşa milyarlar… Pandeminin ilk gününden beri, 83 milyon vatandaşın cebine doğrudan koydukları para 10 milyar lira. Bu dar günlerde, tek bir kodamanın cebine koydukları kâr 9 milyar lira. El insaf. Ayıptır, günahtır. O parayı kim ödeyecek? O parayı millet ödeyecek, millet! Buradan iktidara soruyorum; emeklilerimizin, çalışanlarımızın, işsiz gençlerimizin, binlerce vatandaşımıza iş ve ekmek imkanı sağlayan işverenlerimizin, kan ağlayan esnafımızın, yani cefakar Türk milletinin hazinesini, böyle yağmalatmaya ne hakkınız var?