”Biz O nun korkulu rüyasıyız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pandemi sürecinin iyi yönetilmediğini söyleyerek ölenlerin sayısının açıklanan resmi rakamdan yüksek olduğunu söyledi. CHP lideri, dün yeni önlemleri açıklayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘ekonomiyle ilgili tek cümle kurmamasını’ eleştirdi.
*”Dünkü konuşmasının birkaç dakikasını tedbirlere ayırdı, 25 dakikasını bize ayırdı. Neden? Çünkü biz onun korkulu rüyasıyız.”diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

-‘Borsa İstanbul’un yüzde 10’unun satışı: Böyle ballı satış nerede olur’

*Varlık Fonu’nun başında niye sen varsın? Neden Sayıştay denetimine tabii değil? Borsa İstanbul’un yüzde 10’unun 200 milyon dolara satıldığı açıklandı. Bu rakam bu şirketin 15-20 aylık karına denk geliyor. Böyle bir ballı satış nerede olur? Borsa İstanbul’un rakamlarını çıkıp millete anlatacaksınız. Gerçek değeri 200 milyon mu 425 dolar mı? Neye göre 200 milyon dolar? Bunun cevabını istiyorum. Erdoğan cevap veremez. Ben Borsa İstanbul’un yönetiminden yanıt bekliyorum. 2019’da yüzde 52 karı var.

*Fettah Tamince’nin masada ne işi var? Tamince 17-25 Aralık’tan sonra Pennsylvania’ya giden, Bank Asya’ya para yatıran kişi.

*(Erdoğan’ın “Paranın rengi, dini yoktur. Para paradır” açıklamasına ilişkin) Yüksekten atıyordun, parası olanların önünde diz çöktün. Bir Allah’ın kulu da demiyor, “Bu güzel bir ifade değil” diye. Osmanlı bunu diyen yöneticiler nedeniyle battı. Duyunu Umumiye’yi kurdu. Erdoğan bunları bilir mi? Bilmez. Allah’ın cahiline neyi anlatacaksın.

*Türkiye, ekonomik bağımsızlığı açısından ciddi sorunla karşı karşıya. Her şeyi sattılar. Hangi fabrikayı yaptılar?

*Bir iktidarın başarısı yarattığı istihdamla ölçülür. İzlediğiniz ekonomi politikası işsizlik yaratıyorsa siz bir avuç tefeciye ülkeyi teslim etmişsiniz demektir.

‘Sen kim ordu kim’

*(CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın katıldığı canlı yayında tank palet fabrikasıyla ilgili sarfettiği, iktidarın orduya hakaret etti diye yorumladığı sözleri üzerine çıkan tartışma üzerine) “Ey bu CHP’nin başındaki zat. Senin vekilini Mehmetçiğe sahip çıkan bu millet asla affetmeyecektir” diyor. Ordu Mustafa Kemal’in ordusudur kimse unutmasın. Sen Süleymaniye’de askerinin başına çuval geçirildiğinde ne yaptın. “Nota ver” dedik. Ne notası.. müzik notası! Sonra kalkıp bize ordu üzerine ders vereceksin. Şehitlere, “Kelle” dedin. Sen kim ordu kim? “Asklerlik yan gelip yatmak yeri değildir” dedin. Çocuklarını neden askere yollamadın? Bedelli yaptırdın?

‘Kendi ordusuna terör örgütüyle kumpas kuran başbakan’

*Kendi ordusuna bir terör örgütüyle kumpas kuran bir başbakan var mı dünyada? Sen kendi ordusuna kumpas kuran bir başbakansın. Komutanlar tutuklandı. Savcılığını yaptın. Emperayal güçlerini taleplerini yerine getiren bir adam çok üzülerek ifade edeyim. Bu ülkede başbakanlık koltuğuna oturdu.

*Yanında biri daha var. Savunma Bakanı Hulusi Akar. İkisine de soruyorum. Süleyman Şah Türbesi’ni, topraklarını terk ediyorsun. Bayraığını indiriyorsun. Sen bana ordudan bahsesiyorsun.

*Kozmik odayı terör örgütüne sen açtırmadın mı? Bunu yapana tarihte, “Hain” derler. Bugün de yarın da derler. Sen o ordunun genelkurmay başkanını hapse attın. Kimse ziyarete bile gitmedi. Ben gittim 30 Ağustos’ta.

‘Ordunun moral değerlerine dinamit koydun’

*Sen ordunun moral değerlerine dinamit koydun. En önemli kritik noktalara FETÖ’nün kilit isimlerini yerleştirdin. Sen orduyu darmadağın ettin.

*36 askerin şehit oldu ne yaptın? Gittin Putin’in kapısında bekledin.

*15 Temmuz sonrasında askeri hastaneleri kapattın. Kalkmış bana ordudan, vatanseverlikten bahsediyor.

*Katar’la tank-palet fabrikası konusunda yaptığın sözleşmeyi iptal et ben sana, “50 milyon doları getireceğim” dedim. Ses çıkmadı. Ordu Erdoğan’ın ordusu değil.

‘Katar katar satıyorlar’ broşürü

*(“Yönetemiyorlar, Türkiye’yi katar katar satıyorlar” yazılı broşürle ilgili) Bunu da toplatırlar.

*Akdeniz’de aranan gemiyle ilgili dört saat sustun. İndiler, kelepçeledier mürettebatı. Senden tık yok. Milletvekilimizin söylediklerinin çarpıtılması bunun bu olayı kapatmaya yönelik.

‘Türkiye’nin önündeki takoz’

*Bir ülkenin cumhurbaşkanı mal varlığı dolayısıyla tehdit ediliyorsa o cumhurbaşkanı o ülke için milli güvenlik sorunudur. Türkiye’nin önünde bir takoz var. Bu takozun adı Tayyip Erdoğan’dır. O takozu çekip çıkarmak bu milletin görevidir.