Esnaf mali destek istiyor

Koronavirüs salgını nedeniyle ayakta kalamadıklarını beliren esnaf, hükümetten mali destek ve vergi muafiyeti istiyor. İzmir’deki esnaf dernekleri, bir basın açıklamasıyla taleplerini dile getirdi.
Esnaf şimdi hükümetten mali destek ve vergi muafiyeti istiyor.

İzmir Seyyar Satıcılar Derneği öncülüğündeki esnaf dernekleri yerel yönetim ve hükümete “Batıyoruz” diye seslenerek kira, kredi ve vergi muafiyeti istedi. İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin, “Açıklanan destek paketlerinden 8 milyon esnafın 400 bini bile yararlanamadı. Sadaka değil, çok küçük desteklerle ayakta kalabilecek kadar mali destek bekliyoruz” dedi.

KIRAATHANE ESNAFI KAN AĞLIYOR

Uşak Kahveciler Odası Başkanı Erkan Börekçi, “Ekonomik anlamda zorlu süreçten geçen kıraathane esnafı iş yeri ve evinin giderlerini karşılayamıyor” dedi.
Corona virüsü tedbirleri kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede, kahvehaneler tekrar kapatıldı.

16 Mart 2020 tarihinden bu yana ekonomik anlamda zorluklar yaşayan kahvehane işletmecileri, işletme ve ev giderlerini karşılamakta güçlük çekiyor.

Uşak Kahveciler Odası Başkanı Erkan Börekçi, yaptığı açıklamada kahvehane işletmecilerin yaşadığı zorlu süreci belirtti. Börekçi, “16 Mart 2020 tarihinden bu güne, 9 aydır mağdur olan ve hala mağdur olmaya devam eden kıraathane esnafı yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

Ekonomik anlamda çok zorlu bir süreçten geçen kıraathane esnafı yaşamla ölüm arasında çok büyük bir savaş veriyor. Önce sağlık sloganıyla girdiğimiz bu sıkıntılı süreçte kıraathane esnafı yaşamla ekonomi arasında sıkıştı kaldı.” dedi.