Hatadan çabuk dönüldü….

Türkiye genelinde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında yapılan kontroller sırasında Antalya’da kalacak yeri olmadığı için sokakta yaşadığını söyleyen Ali Çiftçi’ye kısıtlama kurallarına uymadığı için kesilen ceza iptal edildi.

Turistlerle birlikte yolda yürüyen 32 yaşındaki Ali Çiçek’i durdurup kimliğini kontrol eden polis ekipleri, ona neden dışarıda olduğunu sordu. Ankara’dan iş bulmak için Antalya’ya geldiğini ve turizmde çalıştığını, işsiz kalınca sokaklarda yattığını belirten Çiçek’e polis ekipleri kısıtlama kurallarına uymadığı için ceza yazdı. Polis ekipleri, 3 bin 150 lira ceza kestikleri Çiçek’e bir yerde sabitte kalması gerektiğini, sokaklarda dolaşmasının yasak olduğunu hatırlattı.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce Antalya’da kalacak yeri olmadığı için sokakta yaşadığını söyleyen Ali Çiftçi’ye kısıtlama kurallarına uymadığı için kesilen cezadan dolayı özür dilendi.

EGM’den yapılan açıklama şu şekilde:

Polisimiz burada görevini yapıyor. Ancak bu olayın içeriğine göre davranmamız lazım geldiğini kabul ediyoruz. Ali Çiftçi’yi tekrar bulduk. Gerekli desteği ve barınmasını sağladık, helalleştik… Memleketine intikal ettireceğiz. Polis arkadaşımız da üzgün. Düzeltir, özür dileriz.

KARTON ÜSTÜNDE UYURKEN BULUNDU, BUGÜN ANKARA’YA UĞURLANDI

Antalya’da, dün sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edip, 3 bin 150 lira ceza uygulanan daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’nce para cezası iptal edilen Ali Çiftçi (32), aynı günün akşamında zabıta ekipleri tarafından sokak arasında yere serdiği kartonların üzerinde uyurken bulundu.