İtfaiye Meydanı Esnafları: Ekmek kapılarımız kapanmak üzere

Ankara’nın en eski ticari yerleşim alanlarından olan ve İTFAİYE MEYDANI olarak bilinen,
geçmişi 19. yüzyıla kadar uzanan HERGELEN MEYDANI esnafları ,Ekmek kapılarının kapanmak üzere olduğunu ve 1500 yakın esnafa sahip çıkılmasını istediler.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret ederek yaşadıkları sorunları dile getiren ve yetkililerden yardım istiyen esnaf temsilcileri bir de basın bildirisi yayınladılar.
İtfaiye Meydanı Esnafları Derneği tarafından kamuoyuna açıklanan bildiri özetle şöyle:
_-Ankara’nın ve Ankaralının tarihine kazınmış bir mekândır.Üç kuşaktır sahip çıktığımız değerlerimizin ve ekmek kapımızın birileri öyle istedi diye yok sayılması, kabul edilebilir bir anlayış değildir. Bir kentin tarihi dokusunu bozmadan, yerinde yenileme projeleriyle onu gelecek kuşaklara aktarmak hükümet yetkililerinin ve yerel yönetimlerin görevi olduğu kadar geçmişe duyulan saygı gereği vicdani yükümlülüğüdür.

Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlar Kurulu kararlarının gerçekleşmesi durumunda bölgede hatta bölgeye bağlı birçok alanda yaşanacak travmanın tarifi mümkün değildir. Bu kararlar alınırken devlet yetkilileri maalesef vergisini ödeyen, istihdam sağlayarak değerlerine sahip çıkan vatandaşı ve esnafı mağdur edeceğini düşünememiştir. “Devlet, vatandaşını mağdur etmez” karinesinin göz ardı edilmeden bir çözüm bulunacağına inanmak istiyoruz.